Ibrahimović završio karijeru! Zlatan ostavio suze za kraj!

04.06.2023

23:32

1

Autor: A. Š.

Sjajni švedski napadač doneo odluku da okonča impresivnu karijeru

Ibrahimović završio karijeru! Zlatan ostavio suze za kraj!
Zlatan Ibrahimović - Copyright Profimedia

Završena je još jedna sjajna era evropskog fudbala. Jedan od najboljih fudbalera sveta Zlatan Ibrahimović (41) odlučio je da stavi tačku na impresivnu karijeru.

Ostaće zapisano da je sjajni Šveđanin poslednji ples odigrao u dresu Milana, čiji navijači kao da su predosetili šta će uslediti po završetku poslednjeg meča u sezoni "rosonera". Naime, "milanisti" su celu jednu tribinu posvetili oproštaju od Ibre, koji je večeras završavao svoju misiju na "San Siru" ovekovečenu prošlosezonskim osvajanjem toliko čekanog Skudeta.

Profimedia/Piero Cruciatti/Anadolu Agency
 

"Ledeni" Ibra ovoga puta nije uspeo da sakrije emocije. Sklopio je dlanove u obliku srca i grizao usne, dok su se u njegovim očima jasno videle suze, koje je verovatno nadljudskim naporom uspeo da zadrži dovoljno da se ne razliju preko lica.

- Prvi put kada sam stigao dali ste mi sreću, drugi put dobio sam ljubav. Želim da se zahvalim porodici i svima koji su mi bliski na strpljenju. Hvala i mojoj drugoj familiji, igračima, treneru i osoblju na odgovornosti koju su mi dali. Hvala direktorima na prilici – kazao je Ibra, istakavši da ga mnoge emocije i uspomene vezuju za „San Siro“.

- Na kraju, ali ne najmanje važno, hvala vama – navijačima. Dočekali ste me raširenih ruku i biću Milanista do kraja života. Vreme je da kažem zbogom fudbalu, ali ne i vama. Teško je, mnogo je emocija… Napred Milan i zbogom – rekao je Ibra u govoru održanom na travi legendarnog stadiona.

Ibrahimović je u dva mandata u dresu Milana osvojio dva Skudeta. Odigrao je 163 utakmice i postigao 93 gola. Ipak, godine su učinile svoje, pa su ga, pogotovo u tek završenoj sezoni, česte povrede u povratničkoj eri sputale da pruži i više nego što jeste. 

Legendarni švedski reprezentativac jedan je od retkih fudbalera koji su imali tu čast da nose dresove tri najveća italijanska kluba - Juventusa, Intera i Milana. Tokom impresivne karijere nastupao je još za Malme, Ajaks, Barselonu, PSŽ, Mančester junajted i LA Galaksi. U dresu sa državnim grbom odigrao je 122 meča i postigao je 62 gola.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike