Ruse uplašio srpski pasoš za Zvezdinog Pruceva: Vatru dodatno potpalio otac igrača!

27.05.2023

11:07

0

Autor: D. P.

Da li je izgubljen za Rusiju?

Ruse uplašio srpski pasoš za Zvezdinog Pruceva: Vatru dodatno potpalio otac igrača!
Jegor Prucev - Copyright MN Press

Ruski fudbaler u Crvenoj zvezdi Jegor Prucev dobio srpski pasoš, a to u njegovoj domovini izaziva zbunjenost i zebnju da bi najveći gubitnik ovog događaja mogla da postane selekcija Rusije.

Naime, Rusi misle da bi mladi fudbaler, koji se ni blizu nije ustalio među 11 najboljih u Crvenoj zvezdi, mogao da postane interesantan selektoru Srbije!

To dodatno podgrevaju i reči njegovog oca Igora:

Otac Pruceva: Zanima nas samo Zvezda

- Nema poziva iz ruskog tima. Nejasno je da li će ga biti ili neće. Jegorov glavni i primarni zadatak je da se učvrsti u Crvenoj zvezdi i postane igrač startne postave. Trenutno ga interesuju samo nastupi za srpski klub. On je mlad igrač koji je fokusiran na klupski fudbal i ne razmišlja da li će ga Karpin pozvati u reprezentaciju ili ne. Razmišljanje o tome da li će biti pozvan u reprezentaciju Rusije ili u drugu evropsku ekipu za nas nije aktuelno - rekao je igračev otac.

Ruski "Sport Ekspres" piše da je odluka Pruceva da postane Srbin po papirima, pomalo čudna i pita se da li će zbog toga ispaštati reprezentacija Rusije.

MN Press
Jegor Prucev

 

Zaključak je "neće"!

Nije gubitak za Rusiju

- Dobijanje državljanstva Srbije teško se može nazvati gubitkom za reprezentaciu iz dva razloga. Za početak, Jegor nikada nije pozvan i, možda, nikada ne bi ni dobio poziv. Teško je proceniti njegove igračke kvalitete na nivou seniorskog fudbala, jer vezista ove sezone ima samo 400 minuta za Crvenu zvezdu.

Istina, trener Crvene dobro govori o igraču: "Prucev je mlad i veoma perspektivan igrač. Ali on igra na poziciji na kojoj imamo veoma jake igrače na raspolaganju, uključujući i reprezentativce. Međutim, Jegor, kao i svaki drugi mladi igrač, ima problema sa "fizikom" - teško mu je da se bori sa odraslim igračima", prenosi Sport Ekspres reči Miloša Milojevića.

Zvezda je dovela Pruceva u avgustu 2022. godine iz Sočija. Prema spekulacijama pobeda crveno-belih bila je jača od poziva Krasnodara i CSKA.

- Srbi su Sočiju dali oko milion evra, a samom igraču, prema dostupnim informacijama, godišnje se uz bonuse plaća oko 80 hiljada evra - piše "Sport Ekspres".

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike