Natho opet sa kreča pogađa: Mučenje Partizana u Kišinjevu prekinuo penal u 104. minutu

17.09.2020

20:27 >> 22:26

0

Crno-beli posle produžetaka slavili minimalnu pobedu od 1:0 nad moldavskim Sfintulom

Natho opet sa kreča pogađa: Mučenje Partizana u Kišinjevu prekinuo penal u 104. minutu
Copyright FK Partizan/M. Todorović

Meč u Kišinjevu protiv domaćeg Sfintula odigrao se po matrici svih prethodnih duela, koje su fudbaleri Partizana imali otpočetka ove sezone. Bili su to uglavnom napadi, pri kojima je lopta kao u rukometu kružila oko zone protivničke odbrane, a tek ponekad neko dodavanje po sredini uspevalo je da izbaci uporne domaće iz ravnoteže.

Jedini gol na meču postigao je Bibras Natho sa bele tačke u 104. minutu, jer je sudija iz Estonije Juri Frišer procenio da su defanzivci Sfintula nedozvoljeno startovali na Aleksandra Lutovca kod jedne dugačke lopte Slobodana Uroševića. Izraelac je bio strelac sa penala i u pobedi nad letonskom RFS Rigom.

Ključni dueli u Kišinjevu

Umar Sadik protiv štopera Sfintula

FK Partizan/M. Todorović

Nigerijci definitivno ne prija kraj leta, jer još se pamti njegov loš početak u crno-belom dresu, a sada se istorija ponavlja. Istine radi, kamere ga nisu uhvatile da obavlja telefonske razgovare sa ograde, ali i dalje mu je potrebno deset prilika da bi postigao jedan gol. Sinoć ih nije bilo deset, bilo ih je tri i to u 17, 33. i 40. minutu i nijednom nije bio dobro reagovao u odlučujućim trenucima. Uprkos svim njegovim manama kod realizacije, on ostaje najbolja napadačka opcija, što je pokazao kasniji ulazak njegove alternative Bojana Matića.

Takuma Asano protiv samog sebe

FK Partizan/M. Todorović

Mogao je i Japanac da odluči pobednika utakmice mnogo pre 120. minuta, pa da se odmorniji vrate crno-beli u Beograd, ali i njegova boljka nije bitno drugačija od Sadikove. Bez problema ulazio je i u Kišinjevu u izgledne završnice, da bi po pravilu u ključnim momentima birao pogrešna rešenja. U 42. minutu izašao je iskosa poptuno sam na golmana domaćih. Najbliži čuvar gledao ga je sa pet metara udaljenosti kako sa desetak metara šutira preko gola. U 85. minutu šutirao je petom preko prečke sa peterca i tako umesto gola samo je povećavao nervozu u svojoj ekipi.

Aleksandar Lutovac brži od beka

FK Partizan/M. Todorović

Dobio je priliku u produžetku da umesto Asano donese ozbiljnost u napadačkim pokušajima da se savlada moldavski golman. Igrao se 104. minut, kada je jedna duga lopta sa sredine terena bila upućena od Slobodana Uroševića, a Lutovac je samo uradio ono zbog čega je i dobio priliku umesto Asana. Izašao je ispred direktnog rivala i primorao ga da napravi faul, jer bi u suprotnom sa nekoliko metara usledio verovatno gol nakon njegovog udarca glavom. Sudija Frišer je video obaranje, a Natho je sa penala doneo vrednih 0:1, dovoljnih za plasman u 3. rundu kvalifikacija Lige Evrope.

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike