Istorijska utakmica za TSC: Pazar je neugodan domaćin, Lazetić upozorava

20.05.2023

14:33

0

Autor: A. S.

"Iskustvo u sezoni, kao i činjenica da smo od njih dva puta gubili, nas poziva na punu pozornost"

Istorijska utakmica za TSC: Pazar je neugodan domaćin, Lazetić upozorava
Žarko Lazetić - Copyright MN Press

Ambicije TSC-a na dva kola do kraja plej-ofa Superlige Srbije su krajnje šampionske - ekipa iz Bačke Topole juriša mesto u kvalifikacijama za Ligu šampiona i prema sadašnjoj, drugoj poziciji, to će se i dogoditi.

Međutim, za vratom im se nalazi i Čukarički, koji ima identičan broj bodova i vreba grešku rivala.

Meč koji mnogo toga može da odluči igraće se u 36. kolu, u nedelju u Novom Pazaru, a TSC juri još jednu pobedu.

Trener TSC-a, Žarko Lazetić izjavio je da je TSC na papiru favorit u predstojećoj utakmici, ali da je još dalek put do ostvarenja želja.

- Ostale su dve utakmice do kraja i bićemo oprezni. U Novom Pazaru je uvek teško igrati, ne samo zbog stadiona i terena veći zbog kvaliteta njihovog kluba. Imaju opasne igrače u tranziciji i igri jedan na jedan. Iskustvo u sezoni, kao i činjenica da smo od njih dva puta gubili, nas poziva na punu pozornost koja neće izostati jer smo se za ovu situaciju spremali skoro godinu dana i videćemo da li smo i koliko spremni da poentiramo onako kako želimo - rekao je Žarko Lazetić, pa dodao da je za njegovu ekipu svaka odigrana utakmica zapravo utakmica sezone: 

 

 

- Na početku sezone smo uzeli po bod i na Marakani i na JNA, tako da smo u ovu poziciju došli zahvaljujući kontinuitetu i radu. Predstojeću utakmicu svi nazivaju istorijskom ili utakmicom sezone. Naravno, mi smo svesni da kao klub možemo da dobijemo svaki meč, ali i da ga izgubimo ili igramo nerešeno, a tako će biti i protiv Novog Pazara, jer ni taj duel ni po čemu nije drugačiji.

Defanzivac Josip Ćalušić je saglasan sa Lazetićem, ali napominje da je ovo važna utakmica kao i sve one prethodne.

- Da neku od prethodnih utakmicu nismo dobili ne bismo bili u prilici da se borimo za to da već u sledećem kolu ostvarimo grupnu fazu. Svaka je utakmica važna, ali mogu da kažem da je ova protiv Novog Pazara ipak malo važnija - kazao je Ćalušić.

Utakmica 36. kola Mozzart Bet Superlige Srbije se igra u nedelju u Novom Pazaru od 21 čas. TSC se trenutno nalazi na drugom mestu sa 71 osvojenim bodom, dok je Novi Pazar na šestom mestu sa 50 bodova.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike