Gordan Petrić na zadatku u Sloveniji

19.09.2020

15:09 >> 17:22

0

Autor: 24sedam

Bivši as Partizana i trener Čukaričkog dobio angažman u komšiluku

Gordan Petrić na zadatku u Sloveniji
Copyright MN Press

Bivši as Partizana prihvatio je novi trenerski izazov.

Pred Gordanom Petrićem je pokušaj da sa slovenačkom ekipom Goricom napravi vredan rezultat, a to bi za povratnika u Prvu ligu značilo da na kraju prvenstva ima sačuvan status člana elite.

Kako trenutno stvari stoje za Goricu, Petrićev posao neće biti jednostavan. Ekipa je na startu šampionata zabeležila dva poraza, uz odložen meč sa Olimpijom zbog ranijih obaveza Ljubljančana u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Petrić će preuzeti ekipu od ponedeljka, tako da će iz pozicije navijača gledati utakmicu na gostovanju Muri.

“Ono što sam naučio tokom igračke karijere je da je fudbalska karijera vrlo kratak period. Tako da bih voleo da prenesem svojim igračima osećaj ozbiljnosti, odgovornosti i hitnosti, jer nemaju vremena za gubljenje. To vreme moraju da iskoriste maksimalno. U fudbalu se morate dokazivati iz dana u dan. Ono što ste danas uradili sutra se zaboravlja. Želim da moji igrači budu profesionalci u svakom pogledu”, istakao je Petrić za klupski sajt.

Trenerski posao u Sloveniji biće drugi odlazak van granica Srbije. Prethodno je vodio grčku Larisu u prošloj sezoni, a u karijeri se još oprobao na klupama Bežanije, Sinđelića, Teleoptika, Zemuna, Rada i bio je deo stručnog štaba Partizana kod Zorana Bate Mirkovića.

Kao igrač bio je član one sjajne generacije jugoslovenskih fudbalera koja je u Čileu postala omladinski prvak sveta. Nastupao je za OFK Beograd, Partizan, Dandi junajted, Rendžerse, AEK, Kristal palas, Harts i dva kineska kluba.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike