Milan i Inter 18 godina kasnije, a ko nekada! Jedan kadar je obeležio poslednji duel Italijana u Ligi šampiona - Nešto poput rata (FOTO)

10.05.2023

16:29

0

Autor: A. S.

Tako je nastala istorija

Milan i Inter 18 godina kasnije, a ko nekada! Jedan kadar je obeležio poslednji duel Italijana u Ligi šampiona - Nešto poput rata (FOTO)
Fudbaleri Milana - Copyright Profimedia

Fudbaleri Milana i Intera večeras od 21 sat će igrati prvi polufinalni susret Lige šampiona. Biće to prvi derbi velikih rivala u ovom takmičenju još od epskog meča 2005. godine.

U drugom polufinalnom okršaju, sinoć su Real Madrid i Mančester siti remizirali, 1:1, a glavni fokus, ispred derbija bogataša, ipak ide na istoriju duela koji italijanski timovi imaju.

Od tog meča ima 18 godina, punoletstvo. Bio je 12. april, a Milan je prošao u polufinale elitnog takmičenja. Meč je ostao u senci dešavanja koja nisu samo igra Italijana, neroazuri se nisu mirili sa eliminacijom, pa je teren bio na udaru "raketnog napada".

Baklje su prekrile teren, utakmica je prekinuta u 73. minutu nakon što je jedna od njih pogodila čuvenog golmana Milana, Didu, pa je glavni arbitar i doneo odluku da rosoneri trijumfuju službenim rezultatom, 3:0.

A čitavu situaciju najbolje opisuje jedna fotografija.

Legende dva tima – Interov Marko Materaci i Milanov Rui Košta, u momentima bakljade i haosa na San Siru, stajali su naslonjeni jedan na drugog i nemo posmatrali. Taj kadar ušao je u istoriju sporta.

 

 

- Svi su gledali u baklje i dim. Ali u blizini sredine terena ja sam uočio određeni trenutak. Materacija su zvali 'mesar', jer nije bio nežan igrač. Rui Košta je bio sasvim suprotno – nežniji, fudbalski umetnik. Nekoliko sekundi Matetaci je držao svoj lakat na Koštinom ramenu. Kada sam to video, fotografisao sam. Imam uramljen jedan frejm te sekvence. To je bio trenutak - pričao je posle o fotografiji njen autor, Stefano Relandini za BBC.

Bio je to poslednji duel Intera i Milana u Ligi šampiona. 

 

 

- Atmosfera te večeri je bila kao i svaki put kada se igra derbi na San Siru. Uvek je žestoko. Ne tuku se mnogo, ali su koreografije navijača ogromne i sjajne, pa stvarno možeš da to osetiš, čak iako nisi fudbaler. Kada zakoračiš na teren, možeš da osetiš da to nije običan fudbalski meč. Već nešto više od toga. Ogroman je adrenalin - rekao je fotograf i dodao da je sve eksplodiralo kada je poništen gol Estebana Kambijasa:

- Interovi navijači su otkačili. Počeli su da bacaju predmete, baklje, nisu stali 15-20 minuta. To je izgledalo nešto poput rata.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike