Zvezdi doneo sreću, isključio trojicu Srba u karijeri: Maden deli pravdu Partizanu

21.09.2020

10:40 >> 10:49

0

Poznati arbitar sa ostrva sudiće duel crno-belih protiv Šarloa, dok će Vojvodini svirati Austrijanac Lehner

Zvezdi doneo sreću, isključio trojicu Srba u karijeri: Maden deli pravdu Partizanu
Copyright MN Press

Na utakmici 3. kola kvalifikacija za plasman u Ligu Evrope Šarloa – Partizan (četvrtak, 19.00), UEFA je odredila da pravdu deli škotska sudijska trojku prevođena glavnim arbitrom Bobijem Madenom, dok će sat kasnije u Liježu igrače Standarda i Vojvodine na teren izvesti Austrijanci na čelu sa Haraldom Lehnerom.

Bobi Maden je dobro poznato lice u evropskom i svetskom fudbalu, pa i navijačima u našoj zemlji. FIFA znak nosi od 2009. godine i za to vreme u nekoliko navrata delio je pravdu našim klubovima i reprezentaciji. Isključio je u karijeri trojicu naših igrača, a zanimljivo je da mu je drugi meč na ervosceni bio baš Partizanov, i to u Donjecku protiv Šahtjora u Ligi Evrope 2009. godine, kada je kao četvrti arbitar prisustvovao porazu crno-belih od 4:1.

MN Press

Svirao je, zatim, tri godine kasnije u Novom Sadu, na utakmici kvalifikacija za LE Vojvodina – Suduva (1:1), da bi usledila serija mečeva Srba i Nemaca u kojima je on bio arbitar. Prvo je bio akter Zvezdine pobede (1:0) nad Kelnom 2017. godine, pa je u martu 2019. godine sudio prijateljsku utakmici Nemačka – Srbija (1:1, gol Luke Jovića, crveni karton Milanu Pavkovu u 90. minutu), a taj krug se zatvorio u Minhenu, utakmicom Lige šampiona Bajern – Crvena zvezda (3:0, prošle godine u septembru).

Ostaće zapisano i da je sudio i mečeve kvalifikacija za EP 2020 Srbija – Ukrajina 2:2, Lige nacija Litvanija – Srbija 0:1, U21 Srbija – Severna Makedonija 2:2 (crveni karton Radovanu Pankovu), U19 Srbija – Austrija 0:2 (2010. godina, kvalifikacioni turnir u Austriji, crveni karton Saši Markoviću), kao Srbija – Danska 3:2 (2010. godina, kvalifikacioni turnir u Austriji).

Austrijanac Lehner nalazi se na UEFA listi od 2008. godine. Sudio je u pobedi (1:2) Partizana nad AZ u Alkmaru 2015. godine,  i iste godine na meču Srbija – Azerbejdžan (4:1). Kao četvrti sudija pojavio se na meču Vojvodina – Šerif (1:1) i Partizan – Briž (2:4).

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike