Norvežani odahnuli: Vlasti dozvolile da se igra meč sa Srbijom u Oslu

21.09.2020

19:29 >> 21:00

0

Norveška država morala da napravi izuzetak u merama borbe protiv koronavirusa, što je od nje zahtevala UEFA

Norvežani odahnuli: Vlasti dozvolile da se igra meč sa Srbijom u Oslu
Copyright Profimedia

Norveški selektor i reprezentativci su odahnuli! Državne vlasti su izuzele fudbal iz strogih pravila u borbi protiv koronavirusa, pa će se ubuduće bez smetnji odigravati sve fudbalske utakmice klubova i reprezentacije dok su na snazi stroge mere. U suprotnom, UEFA bi najverovatnije naložila norveškim klubovima i nacionalnom timu da sve svoje utakmice igraju van granica zemlje, na neutralnom terenu.

Srećni smo što igramo protiv Srbije u Oslu. Kao i na prethodnom okupljanju pratićemo protokol UEFA, a to znači da će se mere primenjivati na dobar način – rekao je selektor Norvežana Lars Lagerbek.

Odluka o izuzeću fudbala prestavili su ministar zdravlja i ministar kulture na zajedničkoj konferenciji za novinare:

-Napravili smo izuzetak za utakmicu sa Austrijom, na osnovu UEFA protokola i nekih dodatnih zahteva koje smo postavili. Uspeli su da ih sprovedu i sada je zadovoljstvo da najavim da ćemo napraviti neophodne izuzetke. Norveški institut za javno zdravlje nije preporučio izuzeće, ali smo došli do zaključka da ćemo ga dati za ograničen broj utakmica – rekao je ministar zdravlja Bent Hoje.

“Izuzetak u fudbalu” u slučaju norveških vlasti znači da će igrači i članovi protivničkih ekipa, naročito oni kao Srbija koji dolaze iz “vanšengenskog” prostora neće podleći propisima “anti KOVID-19” i biće u prilici da ulaze u Norvešku bez problema i obavezne izolacije od nekoliko nedelja.

Meč baraža u Oslu treba o je da se odigra 26. marta u Oslu, ali je zbog pandemije UEFA odložila sve utakmice pod njenom organizacijom. Pobednik duela Norveška – Srbija igraće sa boljim iz meča Škotska – Izrael.  Najbolji tim C divizije Lige nacija obezbediće učešće na EP 2021. godine.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike