Sitijeva laka trojka u premijernom meču nove sezone Premijer lige

21.09.2020

21:28 >> 21:29

0

Autor: Adam Štulić

Izabranici Pepa Gvardiole kao gosti slavili protiv Vulverhemptona - 3:1

Sitijeva laka trojka u premijernom meču nove sezone Premijer lige
Copyright Tanjug/Nick Potts/Pool via AP

Fudbaleri Mančester sitija u “trećoj brzini” otvorili su novu sezonu Premijer lige, pošto su kao gosti slavili protiv Vulverhemptona 3:1 (2:0).

Izabranici Pepa Gvardiole su već na startu sezone nagovestili da žele da pokažu kako je prošla takmičarska godina, u kojoj su ostali bez šampionske krune u trci sa Liverpulom, bila samo plod manjka sreće. Tako su u svom premijernom meču relativno lako slavili na veoma neugodnom gostovanju, na kojem im je vrata trijumfa otvorio Kevin De Brujne.

Belgijski ofanzivac je u 20. minutu uspešno realizovao penal, koji je nekoliko trenutaka ranije upravo nad njim napravljen, a kada je Fil Foden, na asistenciju Rahima Sterlinga u 32. minutu duplirao vođstvo “građana” konačan epilog meča mogao je da se nasluti.

Kakvu takvu nadu domaćinu je dao Raul Himenez golom u 78. minutu meča, ali Vulvsi do kraja duela ne da nisu uspeli da stignu makar do boda, već su u jurenju izjednačenja ostavili suviše prostora brzonogim ofanzivcima Mančester sitija, čiji je trijumf u petom minutu nadokande vremena overio Gabrijel Žezus.

Printscreen/premierleague.com

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike