Potpuna ludnica u Ligi Evrope, samo na 24sedam u HD formatu! Spektakl u Rimu, brukanje De Hee i Megvajera! Juve i Bajer u polufinalu!

20.04.2023

23:42

0

Autor: A. Š.

Večeras smo dobili polufinaliste drugog po jačini UEFA klupskog takmičenja

Potpuna ludnica u Ligi Evrope, samo na 24sedam u HD formatu! Spektakl u Rimu, brukanje De Hee i Megvajera! Juve i Bajer u polufinalu!
Hari Megvajer i David de Hea u Sevilji - Copyright Profimedia

U prethodna dva dana dobili smo polufinaliste Lige šampiona, a večeras smo saznali ko će u završne borbe za trofej Lige Evrope.

Danas su odigrana četiri revanš meča četvrtfinala drugog po jačini UEFA klupskog takmičenja, a u polufinale su se plasirali Bajer Leverkuzen, Juventus, Sevilja i Roma.

Već se znaju i polufinalni parovi. Za mesto u završnoj borbi za trofej Lige Evrope boriće se Bajer - Juventus, te Sevilja i Roma.

ROJAL UNION - BAJER LEVERKUZEN 1:4

Nemački tim je demonstirao silu u Belgiji, domaćin nije imao nikakvu šansu da ugrozi "farmaceute", koji su slavili ubedljivu pobedu.


 

SPORTING - JUVENTUS 1:1

Nadali su se lisabosnski "lavovi" da će moći da nadoknade mininalni zaostatak iz Torina. Iako je Juve rano poveo golom Rabioa, Sporting je ekspresno izjednačio i imao više od 70 minuta makar da izbori produžetke. Na njihovu žalost ostalo je 1:1.

 

SEVILJA - MANČESTER JUNAJTED 3:0

Kada Hari Megvajer narednog leta napusti Mančester junajted, izvesno je da niko na "Old Trafordu" za njim neće žaliti. Ono što je kapiten "đavola" večeras uradio u Sevilji pre prvog gola domaćina jedva da može da se podvede pod početničku grešku. A tačku na tužno izdanje Junajteda i eliminaciju iz Evrope nestvarnim kiksom stavio je David de Hea. Sevilja - Mančester junajted - 3:0.


ROMA - FEJENORD 4:1 (POSLE PRODUŽETAKA)

Ubedljivo najuzbudljivije večeras je bilo u RImu. Iako je dugo meč Rome i Fejenorda bio jedini bez golova, u završnih pola sata drugog poluvremena kao i u dodatnih 30 minuta viđeno je pregršt situacija za fudbalske sladokusce. 

BLOG UŽIVO

120. MINUT - CRVENI KARTON! Fejenord ostaje sa igračem manje, pošto je Himenez dobio direktan crveni karton zbog veoma neopreznog i potpuno nepotrebnog starta. 

109. MINUT - GOOOL! Roma je na pragu polufinala Lige Evrope! Pelegrini je postigao četvrti gol protiv Fejenorda, a on je priznat na asistenciju iz VAR sobe, pošto je prethodno poništen zbog ofsajda u kojem se, prema mišljenju pomoćnika, našao Ejbraham. Ipak, ispravka je stigla i Roma desetak minuta pre kraja vodi 4:1.

 

101. MINUT - GOOOL! Roma vodi 3:1 i ima rezultat za polufinale LE! Ejbraham je maestralno proigrao El Šaravija, koji nije imao težak zadatak da zatrese mrežu Fejenorda.

97. MINUT - STATIVA! Malo je nedostajalo da Roma dođe do trećeg gola. Dibala je izveo korner sa leve strane, a Ibanjez je sjajno skočio, šutirao glavom, ali je sreća bila na strani Holanđana.

96. MINUT - Sve pršti od fudbala u Rimu. U uvodu prvog produžetka po jednu šansu su imali Fejenord i Roma.

Poznati su i parovi polufinala Lige Evrope! Juventus će se za finale boriti za Seviljom, dok Bajer Leverkuzen čeka pobednika meča između Rome i Fejenorda.

90+5 MINUT - U Rimu će se igrati produžeci! 

90. MINUT - U polufinalu su Sevilja i Juventus! Španci su na svom stadionu bili bolji od Mančester junajteda 3:0, dok je "stara dama" u Lisabonu protiv Sportinga odbranila minimalnu pobedu iz Torina (1:1).

90. MINUT - Kraj je u Belgiji! Bajer je prvi polufinalista Lige Evrope, pošto je u revanšu savladao Rojal Union 4:1!

89. MINUT - GOOOL! Trese se Olimpiko, Roma vodi 2:1 golom Dibale!

70. MINUT - Meč je završen za Dušana Vlahovića! Zamenio ga je Milik. U Lisabonu, na meču Sportinga i Juventusa na snazi je rezultat iz prvog poluvremena 1:1.

64. MINUT - GOOOL! Rojal Union smanjuje, trunku nade Belgijancima je dao Ter.

55. MINUT - U Rimu još nema golova, ali je Fejenord sve opasniji po mrežu Rome.

47. MINUT - GOOOL! Sevilja vodi 2:0 protiv Mančestera! Posle centaršuta Rakitića iz desnog kornera, Bade je uz malo sreće uspeo da lobuje De Heu i uz pomoć prečke pošalje loptu u mrežu.

45. MINUT - Završena su prva poluvremena na svim utakmicama.

41. MINUT - Poništen gol Sevilje! Mnogo je sreće sada imao Kazemiro. Iskusni vezista je pogrešio u dodavanju na nešto više 20 metara od svog gola. Domaći su izveli ekspresan napad koji je u gol pretvorio Okampos. Ipak, posle asistencije iz VAR sobe pogodak je poništen zbog milimetarskog ofsajda asistenta Akunje.

26. MINUT - Jedini meč na kojem još nema golova je duel u Rimu, ali daleko od toga da nema uzbuđenja na meču Rome i Fejenorda. Gosti su u 25. minutu tražili penal, ali nije bilo reakcije iz VAR sobe.

20. MINUT - GOOOL! Sporting se ekspresno vraća u meč! Rabio je skrivio penal, a Edvards je matirao sa bele tačke golmana Juvea. Kreće se od nule u Lisabonu.

 

9. MINUT - GOOOL! Vodi Juve u Lisabonu, strelac je Rabio! I Stara dama ima rezulat koji je vodi dalje.

8. MINUT - GOOL! Sevilja vodi golom Nezirija posle katastrofalne greške kapitena Junajteda Harija Megvajera.

3. MINUT - Uskomešao se Olimpiko. Brza kontra "vučice", Pelegrini je šutirao sa 15-ak metara malo iskosa sa desne strane, gađao je bliži ugao, ali je golman Fejenorda uspeo da odbrani.

2. MINUT - GOOOL! Bajer je poveo Belgiji, strelac je Diabi! Ovaj rezultat Nemce vodi u polufinale! 

1. MINUT - Počeli su mečevi odluke u četvrtfinalu Lige Evrope.

ROJAL UNION - BAJER LEVERKUZEN

 

 

SPORTING - JUVENTUS

 

 

SEVILJA - MANČESTER JUNAJTED

 

ROMA - FEJENORD

Evo i sastava za večerašnji meč u Rimu.

 

 

Sjajna je atmosfera na rimskom Olimpiku, uprkos porazu u prvom meču.

- Da se podsetimo parova večerašnjih utakmica i rezultata iz prvih mečeva.

Profimedia
 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike