Ronaldo je često plakao po dolasku u Junajted! Graničilo se sa maltretiranjem! Legenda Crvenih đavola priznala šta su radili Portugalcu!

18.04.2023

13:45

0

Autor: A. S.

Nije mu bilo lako, ali se isplatilo

Ronaldo je često plakao po dolasku u Junajted! Graničilo se sa maltretiranjem! Legenda Crvenih đavola priznala šta su radili Portugalcu!
Kristijano Ronaldo - Copyright Profimedia

Ceo svet zna ko je danas Kristijano Ronaldo, kao i deo njegovog puta, sa portugalskog ostrva do Mančester junajteda, i sada Saudijske Arabije. Gotovo da je u eri tehnologija i društvenih mreža nemoguće sakriti i najsitniji detalj, ali tek sada, gotovo 20 godina kasnije, isplivali su detalji njegovog privikavanja na Junajted.

Ronaldo je na ostrvo stigao 2003. godine, iz Sportinga i u prvom boravku proveo šest uspešnih godina.

Međutim, dok se navikavao na Premijer ligu, imao je mnogih problema, a jedan od tih, pričinjavali su mu saigrači.

Naime, kako je otkrio legendarni Rio Ferdinand, on i stariji igrači su svakodnevno "mučili" Portugalca, kako bi mu izgradili samopouzdanje i karakter.

- Videli smo ga kakav je bio kada nam je došao u klub. Znali smo da je dobar igrač, ali smo morali da ga napravimo jakim za engleski fudbal. Nije imao "petlju", naš je posao bio da ga očvrsnemo na sve moguće načine. Za taj deo bili smo zaduženi Kvinton Fortun i ja. Znali smo da ga toliko iznerviramo da je često plakao, graničilo se sa maltretiranjem - prisetio se Ferdinand, ali nije želeo da otkrije detalje:

- Sve smo to radili da očvrsne. Morali smo da ga izgradimo, a znali smo da će to i prihvatiti. Ništa prema njemu nije bilo iz zle namere.

Ako je suditi po titulama i individualnim priznanjima, sve se to isplatilo, pa je Ronaldo 2009. godine prešao u Real za tada ogromnih 80 miliona.

- Nije voleo da gubi. Nije mogao da me dobije ni u stonom tenisu, razvaljivao sam ga. Znali smo da se takmičimo svakog dana pred trening, kao lagano zagrevanje. Na kraju me je pobeđivao, bili smo kao Federer i Nadal, dva najbolja igrača stonog tenisa u klubu. Opet, kada bi izgubio, plakao bi -rekao je Ferdinand.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike