Zidan me potapšao po ramenu i rekao - molim te pomeri se od mene! Duljaj otkrio kako je čuvao najveće zvezde svetskog fudbala (VIDEO)

17.04.2023

14:53

0

Autor: A. S.

Trener crno-belih se setio i kako je stigao u Partizan

Zidan me potapšao po ramenu i rekao - molim te pomeri se od mene! Duljaj otkrio kako je čuvao najveće zvezde svetskog fudbala (VIDEO)
Igor Duljaj - Copyright MN Press

Svesni su navijači Partizana kakva legenda predvodi njihov tim pored klupe. Iako je treći trener u sezoni, Igor Duljaj nije uspeo da crno-bele postavi na stabilne noge, pa je šampionska trka odavno okončana, ali je borba za Evropu i dalje aktuelna.

A dok traje agonija šta će biti sa odloženom utakmicom između Čukaričkog i Partizana pred plej-of lige, Duljaj je o brojnim temama govorio za "Partizanov magazin".

Kao igrač je ostao upamćen po sjajnoj odbrani na najubojitijim igračima iz suprotnog tabora, pa se tako podsetio meča kada je čuvao Zinedina Zidana.

- Mediji su preneli tu njegovu izjavu posle meča, a sa same utakmice se sećam da mi je Lotar Mateus dao zadatak i rekao da nikada nije tražio ni od koga da igra personalno protiv nekog igrača, ali da u ovom sčučaju tako mora I da me zanima samo Zidan. Gde je on – tu si i ti, rekao mi je trener. Tako sam na tom meču više pažnju obraćao na Zidana, nego na sam duel. U jednom momentu me je čak potapšao po ramenu usred utakmice i rekao: lopta se nalazi na drugoj strani, molim te pomeri se od mene. Izvinio sam mu se i odgovorio da sam dobio takav zadatak i dao sam sve od sebe da duel bude sportski, da ga ne vučem, ne udaram i pretpostavljam da ga je to inspirisalo za izjavu posle utakmice - rekao je Duljaj.

Naravno, nije Francuz jedini neugodan igrač koga je čuvao, pa se seća i okršaja sa Lionelom Mesijem, dok je duel sa Kristijanom Ronaldom bio još iz perioda Partizana i toga se ne seća.

 
- Sećam se tog duela Šahtjora i Barse kada je Mesi debitovao, pobedili smo ih 2:0 i ta pobeda nam je bila značajna da bismo bili treći u grupi. Što se Kristijana tiče, to zaista nisam znao, ali ako je tačan podatak, onda mi je drago što sam delićem učesnik tih mečeva.

A kada se dotakao igranja u Partizanu, objasnio je i kako je stigao među crno-bele.

- Za Partizan navijam otakako znam za sebe, tu ljubam mi je usadio pokojni otac, koji je uvek pričao o fudbalu i crno-belima, najlepše priče. Ono što je meni ostalo u najlepšem sećanju, gde se ta ljubav dodatno produbila je meč Partizana i Intera iz Milana, 1990, godine. Otac me odveo na meč i od tada sam bio ludo zaljubljen u Partizan, u atmosferu, čak se i sećam svih detalja, golova Gorana Plavog Stevanovića i Lotara Mateusa. Tako sam i pre, ali i posle toga jurio samo za loptom, ali u tom vremenu ih nije bilo tako mnogo kao danas, pa smo u školskom dvorištu da je neko donese i da zaigramo - poručio je Duljaj.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike