Izraelac osumnjičen za silovanje belgijske maturantkinje preživljava dramu u atinskom zatvoru

13.04.2023

08:56

0

Autor: D. P.

Teški dani za Izraelca

Izraelac osumnjičen za silovanje belgijske maturantkinje preživljava dramu u atinskom zatvoru
Copyright Printscreen/YouTube

Izraelski fudbaler Boris Klajman, optužen za silovanje maloletne maturantkinje iz Belgije, izgubio je posao u grčkom Volosu, supruga je zatražila razvod, a u zatvoru u Atini ugrožena mu je bezbednost.

Grčke pravosudne vlasti odlučile su da Izraelca prebace u žensko krilo zatvora, jer su pojedini muški zatvorenici bili pretnja njegovoj bezbednosti.

Klajman preko advokata iz zatvora i dalje tvrdi da je nevin i da su celu igru smislili, navodno, oštećena i njeni prijatelji sa kojima je došao u konflikt ispred noćnog kluba.

Uz Klajmana je te noći bio i njegov saigrač, Portugalac Žoao Eskoval, koji je u istrazi rekao da su golman i on došli u provod i da su nakon druženja sa grupom od 8-9 učenika iz Belgije krenuli kući taksijem.

Međutim, tu se dogodio konflikt sa jednim Belgijancem, da bi po dolasku policije devojčica iz te grupe identifikovala Izraelca kao njenog silovatelja.

- Ovo što se dešava oko Borisa je cirkus, osudili su ga a da nisu saslušali činjenica - rekao je Eskoval.

Izraelac je osetio u zatvoru loše raspoloženje ostalih zatvorenika, budući da se i u Grčkoj kao i u ostalim zemljama našeg regiona, silovanje maloletnica gledao kao najteže krivično delo i moguće su reakcije osuđenika. Zbog toga je prebačen u ženski zatvor.

BONUS VIDEO: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike