Poznati Hrvat sve najlepše o svojim danima u Zvezdi: Arkan je bio uz nas, uvek korektan! Voleo sam da bijem Partizan!

12.04.2023

13:06

0

Autor: D. P.

Goran Jurić koji je igrao za Velež, Crvenu zvezdu i zagrebački Dinamo

Poznati Hrvat sve najlepše o svojim danima u Zvezdi: Arkan je bio uz nas, uvek korektan! Voleo sam da bijem Partizan!
Copyright MN Press

Čuveni hrvatski fudbaler Goran Jurić koji je najbolje igračke dane proveo igrajući u Veležu, Crvenoj zvezde i zagrebački Dinamo, ispričao je kako su mu izgledali dani provedeni u Beogradu i Marakani.

Jurić se dotakao teme sa Arkanom, ali je otrkio i neke tajne o kojima se dosad nije pričalo i pisalo u medijima.

- Arkan je bio tu uz nas. Često smo bili s njim u društvu, često je dolazio u svlačionicu. Sve je bilo korektno - rekao je Jurić u intervjuu za "Glas Srpske".

Uspomena na utakmicu Kroacija - Partizan?

- Mnogo smo bolje igrali u Beogradu, nego u Zagrebu, iako smo ih dobili sa 5:0. Pred revanš na “JNA” došlo nam je u hotel 200 “delija” da nam daju podršku. To je bio prvi odlazak naš tamo posle rata i cele frke i nije nam bilo svejedno. Međutim, oni su došli i rekli nam: “Deri”. Da ti kažem, najviše sam voleo da bijem Partizan. Mislim da sam jednom sa Zvezdom izgubio od njih - rekao je Jurić za "Glas Srpske".

MN Press
Najdoski, Belodedić, Šabanadžović i Jurić

Kad me Džaja pozvao krenuo bih i peške

Kakva iskustva nosite iz Zvezde?

- Prekrasna. Gledajte, u Mostaru je bilo puno vrhunskih fudbalera. Mostar je, iako ga najviše volim na svetu, provincija, nismo mutavi, ali teško je bilo odvojiti se od raje, familije i prijatelja. Kad sam ja dobio poziv od Džaje, nisam imao dilemu - peške bih otišao u beograd. U tri i po godine bio sam najstandardniji igrač Zvezde. Po sezoni sam u proseku igrao 30 utakmica. Međutim, razboleo sam se, dobio šećer. Bili smo u Poreču na prirpemama, Dejo i ja cimeri i dobio sam poziv iz Viga i rekao sam "idem". Klub je pre toga odlučio da niko ne može ići, ali ja sam zovnuo Džaju i rekao sam "tis i me doveo, ti mi i pomozi, znaš kakva je situacija". Ispoštovao me je o odmah sutradan sam otišao u Španiju.

Ostaje li žal što niste dočekali Bari?

- Naravno da ostaje žal, ali iskreno da ti kažem znaš kako je kad se razboliš. Desilo se to u oktobru. Bio sam deset dana u bolnici, a po izlasku Ljupko Petrović me je bacio u vatru nakon deset dana treninga. Igrao sam do kraja polusezone. Kad sam dobio tu ponude bilo mi je bitno da odem, s obzirom na zdravstveno stanje. Razmišljao sam da mi je to jedina prilika da odem preko, jer ko će da kupi bolesnog igrača.

Tajlanđanke u Metropolu

MN Press
Jurić, Prosinečki, Jugović, Stošić, Pančev

Bili ste cimer sa Dejanom Savićevićem?

- Dešavalo se da više igrača u svlačionici dođe sa pištoljima, nego bez njih, hahahaa. Dejo je super mmomak, kur.evit, realan. Nije uvek u pravu ali je strašan lik. Ako ga krene na terenu, kuku protivniku, ali ako ne krene onda je problem i za nas i za navijače. Na sreću, uglavnom ga je išlo. Najviše na svetu je voleo da popije koka-kolu i da pojede onaj kolač, "srneća leđa". Voleo je dugo da spava, to se dobro sećam.

Bilo je dosta anegdota?

- kako nije. Mi smo bili u hotelu "Metropol". Dejo je bio u vojsci i došao pred put u Milano. Jednom prilikom pomoćni trener Vladica Popović je išao u redovnu kontrolu. Video je neko muvanje, a Dejo, Miloš Bursać i ja smo doveli neke Tajlanđanke u sobu. Vladica nam je upao i video sve i kreće frka. Mi mu kažemo da su došle da popiju neko piće, ovo, ono. Verovatno je to rekao treneru Branku Stankoviću. U neko doba Bursać se izvukao, ne znam kad. "Stane" ga je uhvatio na hodniku. Kunem ti se, skidao ga je skorz da vidi da li je imao seks sa jednom od tih devojaka. Oterao ga kući.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike