Tresu se temelji "Metropolitana", Luis Suarez je Atletikov!

24.09.2020

06:23 >> 07:50

0

Autor: Adam Štulić

Barselona potvrdila dogovor sa jorgandžijama

Tresu se temelji "Metropolitana", Luis Suarez je Atletikov!
Copyright Profimedia

Jedan od najvećih transfera letnjeg prelaznog roka je potvrđen – Luis Suarez (33) je novi napadač madridskog Atletika.

Posle brojnih peripetija, igri i igrica, prvi čovek Barselone Đozep Bartomeu je odlučio da urugvajskog fudbalera pusti u redove jednog od najvećih konkurenata u borbi za vrh Primere. Na sajtu katalonskog kluba, uz zahvalnicu Suarezu za sve što je u prethodnih šest godina uradio na “Nou Kampu”, objavljeno je da su čelnici dva tima postigli dogovor po kojem će iskusni centarfor preći na “Vanda Metropolitano” stadion za šest miliona evra.

Suarez je u Barsinom dresu za šest sezona odigrao 283 utakmice i postigao je 198 golova, čime je postao treći najbolji strelac u istoriji kluba, iza neprikosnovenog Mesija (634) i Cesara (232). Na “Nou Kampu” Urugvajac je osvojio 13 trofeja, a u svojoj drugoj godini u Barsi nagrađen je Zlatnom kopačkom za 59 golova u sezoni 2015/16, od kojih je 40 postigao u Primeri.

Podsetimo, transfer saga Luisa Suareza trajala je praktično od momenta kada je Ronald Kuman seo na klupu Barselone i rekao nekadašnjem fudbaleru Ajaksa i Liverpula da ne računa na njega u nastupajućoj sezoni. Iskusni centarfor je dugo koketirao sa Juventusom, čak je putovao u Italiju na polaganje ispita kako bi dobio neophodne papire za igranje na Apeninima, ali je na kraju Suareza dobio Atletiko, pošto je prethodno Alvaro Morata dogovorio saradnju sa torinskom “starom damom”.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike