Nemac u Čelsiju ostao bez energije zbog dijete: Nutricionista zabranio slatkiše, a Haverc ne može bez njih

04.04.2023

08:41

0

Autor: D. P.

Ništa bez gumenih bombona, gaziranih pića...

Nemac u Čelsiju ostao bez energije zbog dijete: Nutricionista zabranio slatkiše, a Haverc ne može bez njih
Tan2021-10-23_14349525_0 - Copyright Tanjug/AP Photo/Ian Walton

Napadač Čelsija Nemac Kai Haverc otkrio je da mu strašno smeta dijeta i uskraćivanje slatkiša.

Haverc, naime, voli sve što se u svetu sporta smatra pogubnim za zdravlje takmičara, ali on kaže da ga uzdržavanje od takve hrane dovodi do toga da se oseća loše i bez energije.

- Prošlog leta sam potpuno promenio ishranu i angažovao nutricionistu. Samo sam želeo da budem profesionalniji. Ovo je trajalo oko pola godine. U Londonu smo prvo imali kuvara koji nam je dolazio svaki dan i kuvao. Moram da kažem da se uopšte nisam osećao dobro. Dijeta je na mene imala potpuno suprotan efekat. Šta je preporučio nutricionista? Rekao mi je da sam lud za šećerom - rekao je Hvaerc i nastavio:

- Možda ste primetili da posle meča pijem koka-kolu, treba mi i slatkiš. To mi daje snagu, imam energiju. A nutricionista je rekao da ovo treba izbaciti. Potpuno. Uradio sam to, ali efekat je bio potpuno drugačiji. A onda je drugi nutricionista došao u Čelsi sa potpuno drugačijim pristupom. Rekao mi je "Kai, moraš da popiješ fantu, moraš da popiješ koka-kolu, ispijaj flašu dnevno".

- Tokom pauze, uzimam gumene bombone, "Skittles" ili nešto slično. I ove promene su dovele do toga da sam ponovo postao pun energije - rekao je Haverc u intervjuu na Jutjub kanalu "Ehrenpflaume".

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike