Suarez priznao da je bilo muljanja oko testova kako bi došao u Juventus

22.12.2020

20:29 >> 14:57

0

Autor: Milan Nastić

Urugvajac saslušan u Peruđi

Suarez priznao da je bilo muljanja oko testova kako bi došao u Juventus
Copyright Profimedia.rs

Fudbaler Atldetika iz Madrida Luis Suarez saslušan je u sudu u Peruđi u vezi testa koji je pologao u septembru kada je bio na korak od Juventusa.

Naime, crno-beli iz Torina su pokušali na taj način da Uruguvajac dobije italijanske papire, a za to mu je bilo potrebno polaganje jezičkog testa nivoa B1.

Upravo je tu došlo do muljanja, jer u slučaju da je položio, Surez bi mogao da nastupa kao domaći igrač, i tako ostavi jedno više za stranaca ili igrača van Evropske unije.

Pročitaje još

Urugvajac je priznao na saslušanju da je ranije dobio mail sa pitanjima slilčnim onima koja su trebalo da budu na ispitu i zbog toga su nekoliko članova Univerziteta za strance u Peruđi dobili otkaze, a sportski direktor Juventusa Fabio Partići je pod istragom.

Inače, testove je objavila italijanska Republika, gde se može videti kako Suarez ne poznaje toliko dobro italijanski jezik da bi mogao da dobije papire. Uočeno je da su glagoli nepormenjeni po licima, i takođe da je korostio neke španske reči, što je još više zbunilo komisiju koja se bavi ovim slučajem

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike