Noć kada je Partizan shvatio da može do kraja: Olimpijakos bio prekretnica jedne blistave sezone crno-belih (VIDEO)

24.03.2023

14:25

0

Autor: D. P.

Poslednja pobeda Partizana protiv Olimpijakosa

Noć kada je Partizan shvatio da može do kraja: Olimpijakos bio prekretnica jedne blistave sezone crno-belih (VIDEO)
Copyright Printscreen/YouTube

Olimpijakos vodi protiv crno-belih 6:4 u međusobnim mečevima.

Poslednja pobeda Partizana protiv Olimpijakosa dogodila se  26. novembra 2009. godine u Pioniru, rezultatom 86:80 u nezabporavnoj atmosferi koji su stvorili "grobari", napunivši tribine nekoliko sati pre početka duela.

Crno-beli su uz podršku svojih vernih navijača srušili jedan od najskupljih timova Evrope, koji su tada predvodili Miloš Teodosić, kao i Amerikanci Džoš Čildres i današnja zvezda Čikago Bulsa Patrik Beverli.

Printscreen/YouTube
Partizan - Olimpijakos, 26. novembra 2009. godine

Najbolji u timu Partizana bili su Aleksandar rašić sa 25, Aleks Marić sa 23 i Bo Mekejleb sa 19 poena, dok je goste vodio Čildres sa 17 poena.

Ova dva tima kasnije su se sastala i u polufinalu F4 u Parizu. Tada je Čildres u poslednjem sekundu produžetka pokupio pod košem jedan loš šut za tri Teodosića i spakovao ga za pobedu, plasman u finale gde ih je dobila Barselona.

U očima navijača ovaj meč sa Olimpijakosom iz novembra 2009. godine bio je prekretnica za tim Duška Vujoševića, jer su rada svi shvatili da Partizan može ravnopravno da se nosi sa svima u Evroligi. Tokom lige savladana je i Barselona, a u direktnom odmeravanju snaga u Top 8 fazi, eliminisan je Makabi sa 3-1.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike