Telom u Lučanima, mislima u Jerevanu

26.09.2020

08:11 >> 08:41

0

Autor: Jovan Terzić

Na velikom ispitu biće danas Dejan Stanković i njegovi izabranici

Telom u Lučanima, mislima u Jerevanu
Copyright MN Press

Kažu treneri “najteže su utakmice pred neku veliku”. I verujemo im.

Neće sigurno danas biti lako fudbalerima Crvene zvezde da se od 18 časova koncentrišu samo na teren u Lučanima i igrače Mladosti naspram sebe, kada znaju da im od prve sledeće zavisi mnogo toga. Pre svega integritet, jer su bogato plaćeni da nastave uspešan niz crveno-belih u kvalifikacijama za međunarodna takmičenja. Kiksnuli su na Kipru, ali dobili popravni u Jermeniji, u kom nemaju pravo na grešku.

Zato, ako ne savladaju ekipu Nenada “Neška” Milovanovića, još veći pritisak čeka ih u četvrtak u Jerevanu, gde će se sa Ararat Jermenijom boriti za mesto u Ligi Evrope.

Gotovo izvesno čekaće crveno-bele “bunker” u dragačevskom kraju, što će biti odlična simulacija onoga što im se sprema u bivšoj sovjetskoj republici. A, biće to dodatan razlog za Dejana Stankovića da uđe u glave svojih igrača i natera ih da budu strpljivi, koncentrisani i ne paniče ukoliko se oduži period igre bez datog gola. 

Videćemo kome će mladi strateg dati šansu u Lučanima, ali se ne očekuje da igra isti tim koji će istrčati u četvrtak. Hvalio je Stanković na Kipru da su Katai, Ben, Rodić i Gobeljić “stisli zube” i tek izašli iz povreda istrčali na teren, pa je za očekivati da ih danas odmori i šansu pruži momcima koji bi dobrom partijom pokušali da se nametnu za mesto u starnoj postavi. To su pre svih Željko Gavrić i Srđan Spiridonović, zatim Radovan Pankov, Milan Gajić, Njegoš Petrović, Dušan Jovančić i Dijego Falčineli, koji s dva gola u pobedi 6:0 nad Voždovcem teško da je ublažio ljutnju navijača zbog promašenog penala u Nikoziji.

Umesto Dejana Stankovića na konferenciji za medije pred utakmicu protiv Mladosti govorio je njegov pomoćnik i nekadašnji kapiten Nenad Milijaš, koji vrlo dobro zna pod kakvim pritiskom su trenutno igrači Crvene zvezde.

Najavio je da će u Lučanima igrati najbolji, što ne znači samo fizički najspremniji, već i psihički.

-Popričaćemo sa svima, videti kako se ko oseća, pa ćemo odlučiti ko će početi utakmicu – kao da je potvrdio Milijaš prethodnu konstataciju.

Ono što je dobro za ekipu srpskog šampiona jeste da joj raspored u ovom trenutku nije poslao težeg rivala nego što je Mladost. Trenutno šesto mesto u Superligi – sa pet pobeda, jednim remijem i dva poraza – kao i odlazak trenera Gorana Stanića nagoveštavaju pobedu gostiju, koji u dosadašnjem toku sezone imaju maksimalan učinak u Superligi.

Pokušaće da ga zadrže i naprave pozitivnu uvertiru u ono što sledi. U suprotnom, predstoje im dani besanih noći bar do četvrtka.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike