Levandovski: Svi hteli da imitiraju Pepovu Barsu, a Siti danas igra drugačije

17.03.2023

11:30

0

Autor: D. P.

Poljak o taktici, novoj Barseloni i svojim godinama

Levandovski: Svi hteli da imitiraju Pepovu Barsu, a Siti danas igra drugačije
Robert Levandovski - Copyright Profimedia

Uoči "el klasika" protiv Real Madrida u nedelju, Robert Levandovski je za ESPN govorio o promeni koju je Barselona doživela pod Ćavijem.

Levandovski veruje da će njegov tim biti još bolji kad napravi još dve ili tri izmene u ekipi, a za svoje 34 godine kaže da je to samo broj.

- Važno je da se prilagodite, promenite i napravite korak napred, da ne igrate u jednom stilu ako nemate prave igrače za to. Svi žele da imitiraju Pepovu Barselonu. Ali ako sada pogledate Siti, oni više ne igraju tako. Fudbal se stalno menja, pre deset godina su svi želeli da igraju tika-taku. Sada su timovi taktički bolji, oni su spremniji, menjaju stilove u odbrani dok igraju - rekao je Levandovski.

O neuspehu u Ligi šampiona Poljak je rekao:

- Imali smo poteškoća i moramo da ih popravimo, verovatno nismo bili spremni da se borimo za tri velike titule. To nije bilo nemoguće. Ne možete promeniti stvari za mesec dana, potrebno je vreme - tvrdi Levandovski i dodaje 

- Video sam izazov u ​​ovom dolasku i igranju za Barsu. Možda imam 34 godine, ali godine su za mene samo broj, znam da bih mogao da igram još nekoliko godina na najvišem nivou.

Očekivanja od "el klasika" su uvek najveća.

- To je najvažnija utakmica na svetu, jer je toliko navijača gleda. Čak sam i ja, kada nisam bio u Barseloni, uvek želeo da vidim ovu utakmicu. Sada sam deo nje, i to je neverovatno.

Poljak je pohvalio svog saigrača Usmana Dembelea:

- Zaista me je iznenadio na prvim treninzima. On je ogroman talenat koji može da postane najbolji igrač na svetu na svojoj poziciji. On je već jedan od najboljih, ali ponekad mu se dogode te povrede.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike