Nedostajao je Bane da "zatvori": VBA prosuo 3:0 protiv Čelsija

26.09.2020

18:45 >> 21:04

0

Autor: J. T.

Uzbudljiv duel timove koje vode nekadašnji saigrači iz Vest Hema

Nedostajao je Bane da "zatvori": VBA prosuo 3:0 protiv Čelsija
Copyright Tanjug/AP/Nick Potts/Pool

Nije prošlo ni pola sata utakmice, a VBA je vodio 3:0 protiv Čelsija! I, uspeo je da ne pobedi…

Ekipa Slavena Bilića u drugom poluvremenu prosula je prednost, pa je susret završen bez pobednika (3:3), a junak osvojenog boda gostiju – kom teško da će se iko na “Stamford Bridžu” radovati – bio je Temi Abraham, koji je pogodio za izjednačenje u četvrtom minutu nadoknade.

Da su domaćini imali Branislava Ivanovića u timu verovatno bi ishod bio drugačiji, ali iskusni srpski defanzivac koji je nedavno stigao izgleda nije još spreman za maksimalne napore, pa je propustio duel sa klubom u kom se proslavio.

U Banetovom odsustvu, u centru pažnje našao se jedan drugi veteran i sjajni fudbaler odbrane – Tijago Silva.

Ovaj put, ipak, ne zbog dobre već vrlo loše partije.

Dugogodišnji kapiten Pari Sen Žermena dobio je čast da već u svom prvom takmičarskom nastupu za Čelsi ponese kapitensku traku, ali nije se proslavio. Kiksevima je omogućio dva gola rivalu, koji je to umeo da kazni.

VBA je poveo već u 4. minutu preko Kaluma Robinsona, koji je pogodio i u 25, a dva minuta kasnije neverovatnih 3:0 doneo je Kajl Bartli.

Upornost – i kvalitet – isplatili su se gostima u drugom poluvremenu, a poraza su favorizovane goste spasili Mejson Maunt (55), Kalum Hadson-Odoi (70) i pomenuti Abraham.

Bio je ovo zaista uzbudljiv duel dvojice nekadašnjih saigrača iz Vest Hema, a sada trenera: Slavena Bilića i Frenka Lamparda.

Čelsiju je ovo bio četvrti bod u prva tri kola Premijer lige, a Vest Bromu prvi. Na tabeli, inače, vodi Everton sa maksimalne tri pobede, pošto je ove subote savldao Kristal Palas u gostima 2:1.

U poslednjem meču dana Sautempton je u gostima bio bolji od Barnlija (0:1). Gol vredan tri boda postigao je sjajni Deni Ings u petom minutu. Bila je ovo prva pobeda Sautemptona posle tri odigrana kola, Barnli još uvek ne zna za trijumf, doduše odigrali su meč manje.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike