Stanković miran pred Jerevan, pričao o prekidima

26.09.2020

19:33

0

Autor: J. T.

Trener Crvene zvezde nije imao šta da zameri svojim igračima posle gostovanja u Lučanima. Očekuje da partiju ponove idućeg četvrtka

Stanković miran pred Jerevan, pričao o prekidima
Copyright MN Press

Jedan cilj je ispunjen, ali sledi mnogo važniji, a videćemo da li i teži.

Fudbaleri Crvene zvezde u četvrtak od 16 časova igraju u Jerevanu protiv Ararat Jermenije utakmicu za plasman u grupnu fazu Lige Evrope. Pokušaće crveno-beli da četvrti put uzastopno obezbede jesen u Evropi, a lepu uvertiru napravili su ove subote.

U Lučanima je sigurnom igrom savladana Mladost ubedljivih 4:0, pa je Dejan Stanković mogao samo da pohvali svoje izabranike.

-Dobro smo spremili meč. Čestitao bih igračima, jer nije lako biti u ritmu gde se stalno igraju utakmice, a s druge strane mora da se misli o oporavku, igračima koji izlaze iz povrede, o minutaži… Zaista smo bili inteligentni i borbeni, te uspeli da odnesemo bodove sa tradicionalno neugodnog gostovanja u Lučanima. Dobro smo delovali na terenu i bili sigurni tokom 90 minuta – istakao je Stanković posle utakmice.

Prvi gol Zvezda je dala posle prodora Nikolića i šuta iz prve Gavrića. Drugi kada je Katai ispravio odbranjen šut Falćineliju, za treći je Italijan odlično šutirao glavom na centaršut Kange, a četvrti je bio autogol Krajišnika na još jedan centaršut Kange, ovaj put iz prekida. O tom golu, za koji je u prvi mah delovalo da ga je postigao Radovan Pankov, Stanković je posebno govorio.

– Imao sam osećaj da će se Pankov upisati u strelce, ali to je zato što verujem u prekide. Kazneni udarci su stvar dobre organizacije, koncentracije i hrabrosti. Momci koji izvode prekide imaju kvalitet, u stanju su fenomenalno da centriraju, a našim skakačima je da veruju u sebe, pronađu prostor i postignu pogodak.

U Zvezdi sada mogu u potpunosti da se posvete Araratu, a Stanković je optimista.

– Današnji meč je odlična motivacija za duel u Jerevanu. Ovo nam donosi mir. Favoriti smo u Jermeniji, očekujem dobru utakmicu, a cilj je jasan – pobeda i Liga Evrope naglasio je.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike