Pljusak otežao posao, ali Zvezda raspoložena putuje u Jermeniju: Falćineli u seriji

26.09.2020

17:49 >> 21:22

0

Autor: Jovan Terzić

Crveno-beli ubedljivi u Lučanima

Pljusak otežao posao, ali Zvezda raspoložena putuje u Jermeniju: Falćineli u seriji
Copyright MN Press

Lepu uvertiru napravili su fudbaleri Crvene zvezde za najvažniju utakmicu dosadašnjeg dela sezone, idućeg četvrtka u Jerevanu protiv Ararat Jermenije.

Na duel od kog im zavisi plasman u Ligu Evrope crveno-beli putuju u dobrom raspoloženju, pošto su u Lučanima savladali Mladost 4:0.

Gosti su od početka imali inicijativu, ali su ih jaka kiša i klizav teren ometali tokom prvog poluvremena da i pre 37. minuta matiraju golmana Zlatka Zečevića. “Bunker” gostiju probio je Željko Gavrić udarcem iz prve na povratno dodavanje Veljka Nikolića posle prodora po levoj strani. Tandem mladih fudbalera bio je i najopasniji po gol gostiju tokom prvog dela.

Ubrzo po povratku sa odmora rešeno je pitanje pobednika. U razmaku od samo dva minuta Aleksandar Katai (54) i Dijego Falćineli (56) uvećali su prednost crveno-belih za miran finiš gostovanja u Lučanima, a ubedljivu pobedu “overio” je Damjan Krajišnik autogolom u 70. minutu.

Prvo je Katai snažnim šutem ispravio promašaj Falćinelija iz povoljne pozicije, zapravo bila je to odlična odbrana Zečevića, ali brzo se Italijan iskupio i udarcem glavom u skoku između dvojice rivala, na centaršut Kange, postigao treći Zvezdin gol i svoj treći u dve utakmice od promašenog penala na Kipru.

Kanga je bio zaslužan i za naredni pogodak, pošto je ovaj put na centaršut iz prekida Krajišik glavom sproveo loptu u mrežu svog gola. Zasmetao mu je Pankov koji je skočio ispred njega, čak je u prvom trenutku delovalo da je štoper gostiju bio strelac.

Odlično je delovala igra Zvezdinog tima u drugom delu utakmice, što će sigurno dodatno povećati optimizam na “Marakani” pred odlazak u Jermeniju. Defanzivno nastrojena Mladost bila je prava probra za Ararat, a izabranici Dejana Stankovića nisu se previše namučili da dođu do četiri pogotka.

Videćemo hoće li to uspeti da ponove i u četvrtak od 16 časova.

Mladost – Crvena zvezda 0:4
/Gavrić 37, Katai 54, Falćineli 56, Krajišik ag 70/

MLADOST: Zečević – P. Jovanović, Šatara, Mićević (46. Milošević), Cvetković – Ješić (61. Baha), Krajišnik, Radivojević, Babić (od 46. Odita) – L. Jovanović, Bojović (90. Kos).
ZVEZDA: Borjan – Gajić, Pankov, Degenek, Rodić (53. Gobeljić) – Petrović (53. Kanga) – Nikolić, Katai (64. Ben), Ivanić, Gavrić – Falćineli.
Sudija: Milan Ilić.

Zvezdi je ovo bila deveta uzastopna pobeda u Superligi ove sezone, pa sa maksimalnih 27 bodova čvrsto drži prvo mesto. Najbliži joj je Partizan koji zaostaje devet bodova, ali ima i utakmicu manje.

Što se tiče Mladosti, ostala je na sedmom mestu sa 16 bodova. Privremeni povratak Nenada “Neška” Milovanovića na klupu nije pomogao ekipi.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike