Duljaj poziva Grobare na mobilizaciju, a igrače na agresivnost: Otkrio kakav Partizan želi, ali i šta mu je za to potrebno (VIDEO)

07.03.2023

13:29

0

Autor: A. S.

trener crno-belih je posavaetovao igrače da ponesu emocije, ali i da ih kontrolišu

Duljaj poziva Grobare na mobilizaciju, a igrače na agresivnost: Otkrio kakav Partizan želi, ali i šta mu je za to potrebno (VIDEO)
Igor Duljaj - Copyright Foto: FK Partizan/Sandić foto

Fudbaleri Partizana u 25. kolu Superlige u sredu od 18.30 dočekuju ekipu Kolubare. Crno-beli su rešili da na tom meču počaste ženski deo publike besplatnim kartama, povodom Međunarodnog dana žena, a igrači će na terenu pokušati da se trijumfom vrati na pravi put.

Trener crno-belih, Igor Duljaj, očekuje od svog tima agresivniji i borbeniji prustup, a na današnjoj konferenciji za medije je otkrio i da se nada velikom broju navijača na stadionu.

Duljaj će kao trener debitovati pred grobarima, s obzirom da je u prvom meču na klupi, vodio Partizan u večitom derbiju koji je igran na Marakani.

- Pozitivna stvar je drugo poluvreme, jer je tim fizički dominirao, imali smo dosta šansi, što je dobra stvar protiv protivnika kao što je Zvezda, loša stvar je što smo stegnuto ušli u meč, Zvezda je to iskoristila na početku utakmice. Utisci su se slegli, to je završena priča i kao što sam rekao svaka sledeća utakmica je za nas najvažnija - rekao je Duljaj na početku razgovora o proteklom derbiju.

Partizan je u susredu sa večitim rivalom poražen sa 1:0, ali je ostao i bez Rikarda Gomeša koji je zaradio crveni karton, kao i Kristijana Belića, koji se povredio. Takođe, u sredu u sastavu neće biti ni Aleksandra Filipovića i Svetozara Markovića

- Imamo igrače koji mogu da nadomeste njihov izostanak, u ovom momentu mi je svaki igrač bitan, računam ozbiljno na sve jer samo na taj način možemo da idemo napred - kazao je novi trener crno-belih i dodao da je na igračima da rade na emocijama, kako ne bi reagovali na odluke sudija:

- Svako nesportsko reagovanje može da bude sankcionisano kartonima, kao što je bilo na meču sa Zvezdom. Moramo da budemo obazrivi, tražiću to od njih. Ponesu emocije, ali emocije moraju da se kontrolišu.

Kako je naveo Duljaj, koji je u igračkoj karijeri važio za igrača sa izraženijim temperamentom, vremenom je naučio da kontroliše emocije, "sve je stvar samokontrole".

Nekada igračka legenda Partizana, sada očekuje od svojih igrača agresivniju i borbeniju igru.

- Verujem u kontekstu da moramo da budemo još agresivniji. To je ono što mogu da obećam. Ja sam u sistemu od kako je Savo Milošević bio tu, znamo se, nije potreban period za upoznavanje. Važnije mi je od toga kako ćemo mi da uđemo u meč, sada se bavim samo svojom ekipom.  Analizirao sam Kolubaru, mogu sa tri i četiri pozadi, da menjaju sistem, ali mi je najbitnija moja ekipa, tražim od svojih igrača da budu borbeni, agresivni i to je u ovom momentu najvažnije, da osvojimo tri boda.

Duljaj se obratio i navijačima Partizana.

- Moram da uputim u svoje lično ime želju za mobilizaciju navijača, imao sam dosta poziva od bivših trenera Partizana, koji su mi dali ogromnu podršku, mnogo je važno da nas bude što više na stadionu. Meni to mnogo znači, ali i igračima. Zadovoljan sam podrškom u derbiju. Navijači su nam od izuzetne važnosti - kazao je novajlija na klupi i priznao da ne može odmah da stvori tim kakav želi:

- Za sve što želite u životu je potrebno vreme, koje sada ja nemam. U ovom momentu moramo da budemo borbeni i agresivni. Možda neće ljudi uživati u lepoti odmah, nadam se da će se vremenom promeniti to i da će da bude ona slika koju želim, da navijači budu zadovoljni.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike