Ne zna se gde će (i da li će) Zvezda igrati, ali zna se ko je prvi špic

28.09.2020

13:17 >> 15:06

0

Autor: Jovan Terzić

Čini se da Dejan Stanković u ovom slučaju nema dilemu

Ne zna se gde će (i da li će) Zvezda igrati, ali zna se ko je prvi špic
Copyright MN Press

Promašen penal protiv Omonije na Kipru značajno je uticao da Crvena zvezda bude eliminisana iz kvalifikacija za Ligu šampiona, ali ne može se Dijego Falćineli okarakterisati kao glavni krivac za to.

Jeste kiks kada centarfor ne realizuje šut sa bele tačke, međutim, mora se imati u vidu da je Italijan tek nekoliko dana ranije stigao u Beograd i zadužio crveno-belu opremu. Sigurno mu mnogi i dalje zameraju na tom promašaju – zapravo odličnoj odbrani golmana Kiprana – ali pozitivna reakcija 29-godišnjeg fudbalera trebalo bi da ohrabruje sve zvezdaše.

U dve utakmice koje su usledile posle te sa Omonijom, Falćineli je postigao tri gola. Tako je već izjednačio učinak iz prošle sezone kada je nastupao za Peruđu u Seriji B.

Čini se da Dejan Stanković ima veliko poverenje u njega, a upravo je nedostatak kontinuiteta u vremenu provedenom na terenu ono što je sputalo njegovog prethodnika – Tomanea – da se prikaže u boljem svetlu. 

Odlazak Portugalca u Tursku i povreda Ričmonda Boaćija, koji će svakako uskoro napustiti klub jer mu ugovor ističe u decembru, kao i neubedljivi Milan Pavkov, doprineli su da Falćineli bude “bačen u vatru” mnogo brže nego što bi možda trebalo. I pored toga, svojim igrama najavio je kraj Stankovićevom ovosezonskom lutanju za izbor prvog špica.

Već u prvom nastupu, poslednjih 15 minuta duela sa Čukaričkim na Banovom brdu (3:1), pokazao se kao tehnički školovan igrač. Iako je na Kipru podlegao pritisku, golovima protiv Voždovca i Mladosti pokazao je da ima samopouzdanje i ume da se izdigne uprkos lošoj situaciji, a upravo je to ono što trenutno najviše nedostaje igračima srpskog šampiona.

Nema dileme da će Falćineli biti Stankovićev prvi izbor za utakmicu sa Ararat Jermenijom u poslednjem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope (za koju se zbog ratnog stanja u Jermeniji i dalje ne zna hoće li biti odigrana u Jerevanu ili na neutralnom terenu, kao i da li će uopšte biti odigrana), a ukoliko bi se i u četvrtak upisao u strelce, bila bi to psihološka injekcija od ogromnog značaja.

Malo ko se među zvezdašima poradovao kada je pogledao Falćinelijevu statistiku posle objave da dolazi na “Marakanu”, ali mišljenja bi brzo mogla da se promene. On sam je rekao da je ne tako davno počeo da veruje u bajke

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike