Serhio Ramos nateran da se oprosti od dresa Španije! Zaslužio sam da ovo putovanje završim ličnom odlukom!

23.02.2023

17:23

0

Autor: A. Š.

Iskusni španski defanzivac nije krio razočaranje što se na ovaj način oprostio od dresa sa državim grbom

Serhio Ramos nateran da se oprosti od dresa Španije! Zaslužio sam da ovo putovanje završim ličnom odlukom!
Serhio Ramos - Copyright Profimedia

Iskusni španski reprezentativac Serhio Ramos završio je reprezentativnu karijeru. Pomalo iznenađujuće, svakako ne na način na koji je on to želeo da uradi, dugogodišnji stub odbrane „crvene furije“ u četvrtak je objavio da se oprašta od dresa sa državnim grbom, ali ne svojom voljom.

- Danas sam dobio poziv od selektora Luisa de la Fuentea, koji mi je rekao da ne računa na mene i neće više ni računati, bez obzira na nivou koji mogu da pokažem – otkrio je Ramos u otvorenom pismu javnosti.

Nekadašnji kapiten madridskog Reala sa Španijom je osvojio jedan Mundijal i dva prvenstva Evrope, a u svom pismu je optužio novog selektora „furije“ da je doneo nesportsku odluku na koju su uticali i drugi faktori.

- Došlo je vreme da se orpostim od reprezentacije, dragog crvenog dresa. Sa velikim žaljenjem, kraj je puta za koji sam se nadao da će biti duži i da će se završiti sa boljim ukusom u ustima, na nivou svih uspeha koje smo postigli zajedno. Verujem da je ovo putovanje zaslužilo da se završi ličnom odlukom ili zbog toga što moj učinak nije bio na visini potrebnoj za naš nacionalni tim, a ne zbog godina ili drugih razloga koje nisam ni čuo.

Pomalo setno, Ramos je naglasio da sa divljenjem i zavisti gleda na Modrića, Mesija, Pepea…

- Na suštinu, tradiciju, vrednosti, pravdu u fudbalu… Nažalost, samnom neće biti tako, jer fudbal nije uvek fer i fudbal nikada nije samo fudbal – kazao je iskusni defanzivac, dodavši da odlazi uzdignute glave, zahvalan za sve godine i podršku koju je imao.

- Sa sobom nosim neizbrisiva sećanja, sve titule za koje smo se borili i koje smo proslavljali zajedno, kao i ogroman ponos što sam španski fudbaler sa najviše utakmica. Ovaj tim, dres i navijači, svi ste me učinili srećnim. Nastaviću od kuće da navijam za svoju zemlju sa emocijom privilegovane osobe koja je 180 puta uspela ponosno da je predstavlja. Hvala od srca svima koji ste uvek verovali u mene – stoji na kraju Ramosovog pisma.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike