Silovao Albanku u Milanu: Robinjo na međunarodnoj poternici, Italijani mu spremili zatvor

18.02.2023

09:27

0

Autor: D. P.

Brazilcima Ustav zabranjuje izručenje

Silovao Albanku u Milanu: Robinjo na međunarodnoj poternici, Italijani mu spremili zatvor
2022-01-19_214025 - Copyright Profimedia

Bivši brazilski as Robinjo suočava se sa posledicama suđenja u Milan uod prošle godine, gde mu je dokazana krivica za grupno silovanje Albanke 2013. godine.

Nesrećna devojka slavila je 23. rođendan u klubu u Milanu, a Brazilac ju je zajedno sa još nekoliko lica opio i silovao nekoliko puta tokom te večeri.

Bivši fudbaler Real Madrida, Mančester Sitija i Milana osuđen je na devet godina zatvora nakon što mu je kaznu potvrdio Kasacioni sud Italije 19. januara 2022. Od tada Italijani traže od Brazilaca izručenje Robinja ili, kako brazilski Ustav zabranjuje ekstradiciju svojih građana, da kaznu odleži u brazilskom zatvoru.

Ministar pravde Flavio Dino rekao je da bi se u Brazilu mogla da izvrši kazna, ali da bi ta mogućnost trebalo da se ispita kada se zahtev uputi. Proces bi prema mišljenju stručanjaka mogao da potraje nekoliko godina.

Do tada će Robinjo biti na međunarodnoj poternici pod punim imenom - Robson de Souza. To znači da se on suočava sa hapšenjem ako otputuje u zemlju sa kojom Italija ima potpisan sporazum o ekstradiciji.

Bivši fudbaler je prvostepeno osuđen 2017. godine, a zatim ponovo u žalbenom postupku u Milanu tri godine kasnije. Robinjo je poslednji put igrao 2020. za istanbulski klub Bašakšehir.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike