Petrić objasnio svoju naivnost, nije izbegavao "nezgodno" pitanje: Ne znam da li razumete moj škotski, jer engleski ne pričam

15.02.2023

16:00

0

Autor: P.K.

Trener Partizana već zna sastav, a poznaje i rivala u Ligi konferencija

Petrić objasnio svoju naivnost, nije izbegavao "nezgodno" pitanje: Ne znam da li razumete moj škotski, jer engleski ne pričam
Gordan Petrić - Copyright Printscreen/YouTube/FK Partizan Beograd

Trener Partizana Gordan Petrić rekao je da već zna tim za Šerif u četvrtak u Ligi Evrope, pojasnio je svoju izjavu o tome da je "ispao naivan", a nije ni bežao od pitanja novinara.

Moldavski predstavnici medija pitali su Petrića o proterivanju navijača. Portparola Partizana probala je da se umeša, ali se Petrić nasmejao i rekao: "Neka, odgovoriću".

- Prvo, ne znam da li razumete moj škotski, ja pričam škotski, ne engleski. Žao mi je što navijači nisu došli, ali znate i sami da pitanje zašto nisu mogli da dođu nije pitanje za mene. Za mene su pitanja o fudbalu.

Šerif je prošle sezone oduševio evropski fudbal plasmanom u Ligu šampiona, gde je čak i uspeo da pobedi Real u Madridu.

- U poslednjih nekoliko godina, Šerif je igrao mnogo dobrih utakmica u Evropi i jako je teško igrati protiv njih. Ima mnogo stranaca. Očekujem sutra jako tešku utakmicu. Moramo da odgovorimo. Neće biti lako. Nikad ne pominjem igrače pojedinačno, samo pominjem opšte. Šerif je opasan, moramo da se prilagodimo, počinje u 22 sata, biće kasno i hladno, ali moraćemo da se prilagodimo i odigramo dobru utakmicu.

Šerif je u ovom prelaznom roku doveo neke igrače, da li je sada opasniji?

- Gledao sam nekoliko utakmica u predsezoni, ali neki od tih igrača nemaju pravo nastupa sutra. Napustilo ih je pet-šest igrača, došli neki novi. To je novo za nas, ali posle desetak minuta ćemo sve znati na terenu. Utakmica protiv Šerifa nije laka utakmica. Dobro je što oba tima imaju dve utakmice. U grupi je drugačije, jer imamo pet utakmica. Drugačije je uživo nego na papiru. Definitivno će biti teško i za Šerif i za nas.

Imaju i novog trenera…

- Ne znam da li je problem, ali svaki trener donosi nešto novo. Želim mu dobro, za sedam -osam dana ćemo znati ko je bolji, ali mislim da ćemo videti dobar fudbal.

Šta bi bio dobar rezultat za Partizan?

- Sad nema više gol na strani, sad bi bilo 0:0, 1:0 za nas, 1:0 za njih, ali ima dosta da se igra. Jedna utakmica sutra, druga za sedam dana. Videćemo. Za mene je bitno da igrači daju maksimum sutra i to je ono što mene interesuje.

Rekli ste da ste ispali naivni?

- Nije moja naivnost u vezi s tim ko je izašao da igra i postavka. Nego sam bio naivan za neka razmišljanja koja sam video tokom nedelje, a nisam reagovao. Neki igrači su se opteretili treninzima van Teleoptika i to se primetilo. Nekad kad kažete da komentarišete neke stvari koje su se dešavale u prošlosti, a ja sam pričao da može da se reši – dok ne uđete u tuđe kopačke, ne znate koja je situacija. Svi koji treniraju sa nekim privatnim trenerima da obrate pažnju na to. Nisam reagovao na to, i na to se odnosila moja naivnosti.

Da li će večerašnji trening nešto promeniti kad su u pitanju personalna rešenja?

- Ovaj trening neće ništa promeniti, oni su se već spremili juče ko će da igra, već su se uigravali. Neće biti drastičnih promena u odnosu na subotu. Biće, ali nisu to drastične promene. Svi koji su igrali su zaslužili da igraju. Ja sam najavio da će svi dobiti šansu. Sutra će izaći tim koji je nama bio prepoznatljiv u Evropi. Ali, svi koji izađu, siguran sam da su spremni za sutra. Neće igrati Urošević zbog kartona. Vratiće se Vujačić, koji je imao kartone u domaćem prvenstvu. Belić se vraća, u subotu nije igrao zbog temperature.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike