Ne možemo ni da pričamo o fudbalu: Turski klub istupio iz lige zbog zemljotresa, već drugi u prvenstvu

12.02.2023

21:41

0

Autor: P.K.

U njemu su igrala dvojica nekadašnjih igrača Partizana

Ne možemo ni da pričamo o fudbalu: Turski klub istupio iz lige zbog zemljotresa, već drugi u prvenstvu
Posledice zemljotresa u Turskoj - Copyright MUP

Katastrofalan zemljotres koji je pogodio Tursku i Siriju odneo je više od 33.000 života, među kojima i brojne sportiste. Strašne priče nam stižu iz tog područja, borba i dalje traje i trajaće dugo.

U takvim uslovima, nikome nije do sporta, a fudbalski klub Gazijantep odlučio je da istupi iz svih takmičenja ove sezone i da više ne igra utakmice. Pre njega je to uradio Hataj.

- Nastavlja se naša borba da se izleče rane katastrofalnog zemljotresa koji je pogodio naš grad i 10 okolnih 6. februara. Posle takve katastrofe, ne možemo ni da pričamo o fudbalu. Pre svega, želimo Božju milost svima koji su poginuli u zemljotresu, brz oporavak ranjenima i brz pronalazak svima koji su i dalje zarobljeni.

Ne deluje moguće da naš klub nastavi sa svojim sportskim aktivnostima pod ovim teškim uslovima. Odlukom našeg Borda direktora, naš fudbalski klub Gazijantep odlučio je da se povuče iz Super lige i Turskog kupa za sezonu 2022/23. Verujemo da će se naš grad i zemlja oporaviti od ovog katastrofalnog zemljotresa što je pre moguće i želimo da zahvalimo svima koji su nam pružili podršku. Kao prestonica gostoljubivosti, grad Gazi će nastaviti da se bori sa verom da će ugostiti fudbalske navijače što je pre moguće i sresti naše navijače koji vole crveno i crno.

Pozdrav,

Fudbalski klub Gazijantep.

Za Gazijantep su ove sezone nastupali nekadašnji igrači Partizana Lazar Marković i Marko Jevtović.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike