Ovo je prva Sitijeva malverzacija – u sve je umešan i Roberto Manćini!

06.02.2023

19:06

0

Autor: A. Š.

Legendarni Italijan, prema ugovorima, u vreme kada je bio na klupi Građana imao je još jedno, veoma neobično, zaudženje

Ovo je prva Sitijeva malverzacija – u sve je umešan i Roberto Manćini!
Roberto Manćini - Copyright Profimedia

Kolevku fudbala u ponedeljak je žestoko uzdrmala vest da je protiv Mančester sitija pokrenut postupak zbog velikog kršenja finansijskog fer-pleja. Navodno, „građani“ su sezone 2009/10 preko sto puta prekršili pravila, zbog čega bi, ukoliko se krivica potvrdi, mogli da budu žestoko kažnjeni.

Iako su na „Etihadu“ ekspresno u saopštenju sve demantovali, klupko je polako počelo da se odmotava, pa je u javnost isplivao i prvi prekršaj engleskog šampiona.

U dokumentima koji su se našli u posedu „Der Špigela“, nekadašnji menadžer Mančester sitija Roberto Manćini radio je za „građane“ na dvojni ugovor, što je zabranjeno pravilima FIFA.

Podsetimo, legendarni Italijan seo je na klupu Sitija pred sezonu 2009/10, što je bila i prva godina obuhvaćena u četvorogodišnjoj istrazi nezavisnih eksperata koje je angažovala Premijer lige.

Navodno, Manćini je imao ugovor sa Mančester sitijem s godišnjom platom od 1.62 miliona evra, ali je u isto vreme bio zasposlen u drugom klubu u vlasništvu šeika Mensura Al Džaziri. Tamo je Italijan, prema papirima u koje je imao uvid nemački portal, zarađivao dodatnih 1.96 miliona evra, s ugovorenom obavezom da mora biti njihov trener četiri dana godišnje.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike