Nova fudbalska revolucija će biti spektakularna! Glavni sudija će navijačima objašnjavati odluke VAR-a!

18.01.2023

21:44

0

Autor: A. Š.

Odluka je usvojena, probni rok traje 12 meseci počevši od klupskog prvenstva sveta

Nova fudbalska revolucija će biti spektakularna! Glavni sudija će navijačima objašnjavati odluke VAR-a!
Posle ovakvih situacija sudije će se obraćati navijačima - Copyright Profimedia

Bura oko uvođenja VAR tehnologije još se nije stišala, a fudbalski zvaničnici doneli su novu revolucionarnu odluku. Po ugledu na glavne sudije u NFL-u, koji imaju zadatak da svima na stadionu i kraj malih ekrana obrazlože odluku o određenoj kazni, tako će i arbitri na fudbalskim utakmicama uskoro morati da objasni konačnu odluku posle završene konsultacije sa VAR sobom.

Telo odgovorno za donošenje fudbalskih pravila „IFAB“ potvrdilo je ovu odluku, koja će najpre morati da prođe probni period od 12 meseci, počevški od Svetskog klupskog prvenstva koje se igra od 1. do 11. februara u Maroku.

- Smatramo da je to veoma važan korak ka transparentnosti, a takođe će i publika na tribinama dobiti više informacija – objavili su čelnici IFAB, uz dodatak da će razgovor glavnog sudije sa kolegama iz VAR sobe ostati privatan.

Za razliku od ovog noviteta, telo odgovorno za donošenje fudbalskih pravila nije prihvatilo uvođenje sata kojim bi se merilo vreme izgubljeno u situacijama kada neka ekipa namerno odugovlači, uz obrazloženje da pozitivnu ocenu zaslužuje pristup sudija takvim situacijama na nedavno završenom Mundijalu u Kataru, na kojem su nadoknade vremena trajale i po 10-ak minuta.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike