Čelsi razbio kasu i posao gradskom rivalu! Mudrik drugi najskuplji u istoriji kluba!

15.01.2023

15:41

0

Autor: A. S.

Arsenal je pokušavao, ali Plavci su ponudili više

Čelsi razbio kasu i posao gradskom rivalu! Mudrik drugi najskuplji u istoriji kluba!
Mihailo Mudrik - Copyright Profimedia

Mihailo Mudrik je nova zvezda prelaznog roka! Ukrajinac je dugo bio želja Arsenala, ali su posao tobdžijama pokvarili glavni gradski rivali, ekipa Čelsija. Kako su sinoć preneli svetski mediji, danas je i potvrđeno, 22-godišnji golgeter je potpisao osmoipogodišnji ugovor sa Plavcima!

Bilo je izvesno da će Mudrik napustiti Šahtjor ove zime, a najkonkretniji u priči bio je Arsenal. Međutim, problem je naravno nastao oko novca, pa se umešao i Čelsi, a ponuda za ofanzivca je tako porasla.

 

 

Međutim, povećao je i Arsenal svoju ponudu, pregovarao sa ekipom iz Donjecka, pa je u Londonu boravio i Dario Srna, direktor kluba, ali na nesreću tobdžija, posetio je drugu stranu grada i uspostavio saradnju.

Tako je Mudrik postao najskuplji Ukrajinac, ali i drugo najskuplje pojačanje Čelsija u istoriji, nakon Romela Lukakua.

Klub sa Stamford Bridža je izdvojio čak 100.000.000 evra za Mudrika, suma koja će Šahtjoru biti isplaćeni iz dva dela, odnosno 70.000.000 po dogovoru, a ostatak kroz bonuse.

Inače, i Mudrik je više puta isticao da u karijeri želi da nosi dres Arsenala, a bio je i velika želja trenera Mikela Atrete. Međutim, predstavnici Čelsija, juče su boravili u Turskoj i pregovarali sa Šahtjorom, pa je tako došlo do dogovora i saradnje.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike