(KRAJ) Đoković bez izgubljenog seta do osmine finala Rolan Garosa

03.10.2020

16:13 >> 18:38

0

Autor: A. Š.

U trećem kolu Rolan Garosa najbolji teniser sveta savladao Danijela Galana

(KRAJ) Đoković bez izgubljenog seta do osmine finala Rolan Garosa
Copyright Tanjug/AP Photo/Michel Euler

Prva tri kola bila su zagrevanje za Novaka Đokovića. Posle Mikael Imer (Švedska), potom i Litvanac Rikardas Beraniks, srpski as je u trećem kolu Rolan Garosa savladao momka o kome se malo toga zna.

Danijel Galan, je 12. “laki luzer” kojeg je Đoković pobedio u karijeri (6:0, 6:3, 6:2) posle nešto više od dva sata igre.

I ono što je najvažnije u svemu. Današnjom pobedom Novak je prestigao Rodžera Federera po broju pobeda na Rolan Garosu. Trijumf u trećem kolu Noletu je bio 71. u karijeri u Parizu, dok je Švajcarac ostao na 70.

PRVI SET

1:0 – BREJK Odlično je Novak počeo meč, oduzevši servis rivalu već u prvom gemu. Đoković je iskoristio poslednju od dve vezane brejk lopte.

2:0 – Rutinski je Novak potvrdio brejk uz jedan izgubljen poen.

3:0 – BREJK Sjajno deluje Đoković na početku meča. Srpski as je u veoma uzbudljivom i neizvesnom gemu najpre spasao tri gem lopte, da bi potom prvu brejk priliku pretvorio u poen za drugo oduzimanje servisa Kolumbijcu.

4:0 – Novak je ovoga puta još ubedljivije potvrdio brejk, osvojivši servis gem bez izgubljenog poena.

5:0 – BREJK Izgleda da je Đoković rešio što pre da završi duel 3. kola Rolan Garosa. Uz samo jedan izgublen poen, najbolji teniser sveta je oduzeo rivalu i treći servis u dosadašnjem toku meča.

6:0 – Uz jedan izgubljen poen, posle 25 minuta igre, Novak osvaja prvi set.

DRUGI SET

1:0 – BREJK Gde je stao u prvom, Novak je nastavio u drugom setu. Odmah je Srbin napravio brejk, iskoristivši prvu od dve vezane prilike za oduzimanje servisa.

2:0 Prvi put u dosadašnjem toku meča Đoković se susreo sa brejk loptom, koju je uspeo da spasi i potom potvrdi brejk prednosti.

2:1 Galan konačno osvaja gem uz dva izgubljena poena, pošto je izgubio prethodna četiri na svoj servis.

Meč je perkinut u četvrtom gemu drugog seta. Jaka kiša pada u Parizu i teniseri se neće vratiti na teren dok se ne razvuče krov na “Filipu Šatrijeu”.

3:1 Posle desetominutne pauze meč je nastavljen tako što je Novak tek iz četvrtog pokušaja uspeo da osvoji gem.

3:2 U jednom od najdužih gemova u dosadašnjem toku meča Đoković je ispustio priliku da brejkom napravi značajan korak ka osvajanju drugog seta. Galan je uspeo da sačuva servis, pretvorivši treću gem loptu u poen za ostanak na brejku zaostatka.

4:2 Relativno lako, uz dva izgubljena poena, Novak osvaja šesti gem drugog seta.

4:3 Još jednom je Srbin propustio brejk loptu, posle čega je Kolumbijac svoju drugu priliku iskoristio za osvajanje gema.

5:3 Uz dva izgubljena poena Novak dolazi nadomak osvajanja drugog seta.

 6:3 – BREJK Ono što je propustio u dva prethodna servis gema rivala, Novak nije kada se odlučivao drugi set. Srpski as je, uz jedan izgubljen poen, oduzeo servis Galanu i došao na set od prolaska u osminu finala Rolan Garosa.

TREĆI SET

1:0 Galan je imao najbolju priliku da oduzme servis Novaku. Poveo je Kolumbijac 15:40 u uvodnom gemu trećeg seta, ali je Novak uspeo da se izvuče iz veoma neugodne situacije i sa četiri vezana osvojena poena dođe do početnog vođstva.

2:0 – BREJK Sigurno Novak grabi ka mestu među najboljih 16 tenisera na poslednjem grend slemu sezone. Pošto je u prethodnom gemu spasao dve uzastopne brejk lopte, sada Srbin to učinio na gem prilike Galana, koji je potom “potonuo” i još jednom, šesti put u dosadašnjem toku meča, izgubio svoj servis.

3:0 Novak još tri gema dele od trijumfa protiv Kolumbijca, koji nije uspeo da osvoji nijedan poen u ovom gemu.

3:1 Galan prekida Novakovu seriju od pet uzastopno osvojenih gemova.

4:1 Tek u petom gemu trećeg seta Đoković je odservirao prvi as na meču i potom uz dva izgubljena poena približio se za još jedan korak trećem trijumfu na ovosezonskom izdanju Rolan Garosa.

4:2 Kolumbijac je spasao jednu brejk loptu i potom drugu gem priliku pretvorio u poen kojim je sačuvao servis.

5:2 Posle velike borbe i dve spašene brejk lopte Novak je uspeo da osvoji gem i dođe nadomak trijumfa kojim će preskočiti Rodžera Federera po broju pobeda na Rolan Garosu.

6:2 – BREJK Kako je počeo, tako je Novak i završio duel s Galanom. Đoković je Kolumbijcu u odlučujućem gemu na meču oduzeo servis uz jedan izgubljen poen.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike