Treći dogovoreni transfer povratnika: Olimpijakos popustio, Marković u Partizanu

03.10.2020

16:52 >> 17:01

0

Dogovor sa Grcima o pozajmici imaće važnost godinu dana, a nakon toga štoper se vraća u Pirej

Treći dogovoreni transfer povratnika: Olimpijakos popustio, Marković u Partizanu
Copyright MN Press Fudbal, Rad, Partizan

U danu kada su dogovor o povratku u Partizan sklopili bivši prvotimci i polaznici omladinske škole crno-belih Ivan Obradović i Miloš Jojić, u Humskoj je postignut sporazum o pozajmici Svetozara Markovića iz Olimpijakosa.  Pre vesti o “hepiendu”, činilo se da od ovog posla i velike želje Partizana neće biti ništa, jer su Grci bili pritisnuti zahtevom navijača da ne pojačavaju najvećeg rivala njihovog omiljenog kluba u Srbiji Crvene zvezde. Izgleda da je na kraju prevladao razum, pa su u Olimpijakosu procenili da je ipak bolje sačuvati investiciju tako što će dobiti minute u srpskoj Superligi, nego da još jednu sezonu izgubi čekajući priliku kod trenera Martinsa.

Uprava i stručni štab grčkog prvaka nije računao ni ove sezone na Markovića, a kako je u Partizanu postajao gorući problem sa “bonus” igračima, ukazala se potreba da crno-beli ojačaju odbranu mlađim fudbalerom poteklom na terenima Teleoptika. To u praksi omogućava treneru Aleksandru Stanojeviću da Markovićevim postavljanjem u štopersku linju sa Banjakom vrati na gol Vladimira Stojkovića, budući da bi mesto drugog “bonusa” mogao uvek da ponese jedan od krilnih igrača Filip Stevanović, Denis Stojković ili Nikola Čolić.

U dosadašnjem toku prvenstva Stojković je morao biti žrtva tog sistema, pa je zato među stativama bio “bonus” Aleksandar Popović (rođen 1999. godine), koji uprkos nedostatku iskustva u nekim mečevima spasavao mrežu Partizana. Poslednji primer za to bio je meč sa Bačkom u prošlom kolu.

Marković je treći povratnik u srpski fudbal iz Olimpijakosa zahvaljujući pozivu Partizana. Pre njega vratili su se dete Partizana Marko Janković i Saše Zdjelara, ponikao na Karaburmi u mlađim kategorijama OFK Beograda

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike