Tužna vest u Premijer ligi! Preminuo jedan od vlasnika Vest Hema!

04.01.2023

19:20

0

Autor: 24sedam

Dejvid Gold umro u svom domu posle kraće bolesti

Tužna vest u Premijer ligi! Preminuo jedan od vlasnika Vest Hema!
Dejvid Gold - Copyright Profimedia

Vest Hem danas je uzdrmala tužna vest. Jedan od predsednika londonskog kluba Dejvid Gold preminuo je u 87. godini, posle kraće bolesti, u svom domu okružen članovima porodice.

- Svi u klubu, sa dubokom tugom i slomljenog srca, žalmo zbog smrti našeg kolege i prijatelja Dejvida - poručio je Dejvid Salivan koji je sa Goldom delio funkciju predsednika kluba.

- Od svih naših zajedničkih poslova, ni jedan nam nije doneo toliko sreće i učinio nas toliko ponosnim kao dan kada smo preuzeli Vest Hem te 2010. godine. Dejvid je imao dugu i neraskidivu vezu sa Čekićarima, odrastao je pored "Bojlen graunda" i nastupao je za klub u mlađim selekcijama. Uvek je želeo samo ono što je najbolje za Vest Hem i njegova smrt je težak i veliki gubitak za sve nas - dodao je Salivan.

Smrt jednog od čelnika Vest Hema potresla je i menadžera Dejvida Mojesa.

- U ime igrača i stručnog štaba želim da iskažem najdublje saučešće Dejvidovoj porodici u ovom teškom trenutku. Gospodin Gold je često bio sa nama na treninzima i uvek je bio velika podrška, neko ko nas je ohrabrivao. Svi smo znali da je iskreno voleo klub i da je u svom srcu bio njegov veliki navijač. Uvek je pokazivao zanimanje za ljude koji rade u klubu i bio je spreman da pomogne na svaki način na koji je mogao. Svima će nam mnogo nedostajati.

Gold je rođen 9. septembra 1936. godine, a pre nego što je, sa svojim partnerima, preuzeo rukovođenje Vest Hemom godinu dana je bio na čelu Birmingema.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike