Maestralni Levandovski i penal u nadoknadi vremena vratili Bajern na pobednički put

04.10.2020

19:26

0

Autor: Adam Štulić

Posle ubedljivog poraza od Hofenhajma, Bavarci u goleadi savladali Hertu

Maestralni Levandovski i penal u nadoknadi vremena vratili Bajern na pobednički put
Copyright Tanjug/AP Photo/Matthias Schrader

Šamar od Hofenhajma prošle nedelje dobro je uzdrmao Bajern, a nedostatak sreće i fenomenalni Robert Levandovski, sprečili su Hertu da s “Alijanc arene” izađe s velikim bodom u džepu. Sjajnu formu Poljak je potvrdio s četiri gola u mreži gostiju, a preciznim izvođenjem penala u trećem minutu nadoknade vremena doneo je Bavarcima slavlje protiv Berlinaca – 4:3 (1:0).

Dugo je evropski šampion lomio otpor gostiju, koji su krenuli da popuštaju u finišu prvog poluvremena. Gol Tomasa Milera u 37. minutu poništen je posle konsultacija s var sobom, da bi Levandovski tri minuta kasnije konačno načeo Hertu.

Ovo može samo Bajern: Peti pehar za Bavarce, Haland se uzalud trudio

Kada je Polajk na otvaranju drugog poluvremena duplirao prednost Bajerna (51. minut), činilo se da će nemački prvak rutinski privesti meč kraju, ali su Kordoba u 59. i Kunja u 71. minutu poništili sve što su izabranici Hansija Flika mukotrpno sticali dotad.

Ispuštena ubedljiva prednost, ipak, nije poljuljala Levandovskog, koji je u 85. minutu postigao het-trik, ali ni tu nije bio kraj Bajernovim mukama, s obzirom da je Ngankam u 88. minutu doveo Hertu nadomak osvajanja velikog boda, koji im je u poslednjim sekundama utakmice “oteo” maestralni Poljak golom sa bele tačke.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike