Mozzart u 2022. godini donirao više od 100 miliona dinara u Srbiju

29.12.2022

12:01

0

Organizovano je dosta humanitarnih akcija, kao što su podrška mladima, kulturi, rodnoj ravnopravnosti, ekologiji i mnoge druge donacije

Mozzart u 2022. godini donirao više od 100 miliona dinara u Srbiju
Copyright FOTO/Mozzart

Dobro je poznato da je kompanija Mozzart regionalni lider u priređivanju igara na sreću, a uz njeno ime ravnopravno stoji i epitet lidera na polju humanosti.

Samo tokom 2022. godine donirano je više od 100 miliona dinara u humanitarne svrhe.

Uz Mozzartovu asistenciju pomoć je stigla na adrese brojnih pojedinaca, zdravstvenih i kulturnih ustanova, humanitarnih organizacija i udruženja, sportskih kolektiva...Organizovane su brojne humanitarne utakmice i turniri, podržane manifestacije od kulturnog značaja, a nastavljeno je i sa stalnim akcijama po kojima je kompanija prepoznatljiva dugi niz godina. 

Uz Mozzartovu podršku, ideje mladih startap timova lansirane su u univerzum, brojne preduzetnice su realizovale svoje biznis planove, različiti delovi Srbije dobili su terene na kojima će stasavati budući košarkaški asovi, brojni amaterski klubovi zablistali su u novim dresovima a prvih 50 rukavica za slepe u svetu donirano je u našoj zemlji zahvaljujući ovoj kompaniji.

Društveno odgovorne akcije sprovode se i na svim tržištima na kojima kompanija posluje, na tri kontinenta.

Poslednje dve godine u Keniji se sprovodi akcija Sto bunara u okviru koje je do sada otvoreno 11 bunara čime je ostvaren značajan napredak u povećanju pristupa čistoj vodi za piće stanovnicima ove afričke države.

Samo u 2022. godini otvorena su tri bunara. Veliki ekološki projekat "Recikliraj" sproveden je u gradovima širom Bosne i Hercegovine.

Tokom akcije, organizovali su prikupljanje PET ambalaže, ali i nagradno takmičenje za najbolji Uradi sam projekat na temu reciklaže materijala. Novac od prodaje prikupljene ambalaže doniran je Ekološkom udruženju „Eko put“ iz Bijeljine, a pobednici takmičenja bili su đaci iz Osnovne škole Kiseljak 1 koji su osvojili vrednu novčanu nagradu.

- U godini za nama bili smo podrška svima kojima je to potrebno – sportskim klubovima, mladima koji sanjaju velike snove, humanitarnim organizacijama, zdravstvenim ustanovama... Nastavićemo istim tempom i sledeće godine kako bismo zadržali vodeću poziciju na tabeli humanosti - istakao je Borjan Popović, direktor korporativnih komunikacija kompanije Mozzart.

PODRŠKA MLADIMA

U saradnji sa Univerzitetom u Beogradu, kompanija Mozzart osmislila je i realizovala jedinstveni akcelerator program Univerzum, u okviru kojeg su svetlost dana ugledali projekti o kojima će se tek pričati.

FOTO/Mozzart
 

Izabrani startapovi osvojili su grantove u ukupnom iznosu od 25.000 evra, dobili obezbeđen prostor i mentorsku podršku, kao i priliku da prezentuju svoje ideje potencijalnim investitorima.

Podrška je stigla brojnim mladim uspešnim pojedincima koji već osvajaju svetsku scenu. Na samom vrhu liste Mozzart talenata našla se teniserka Petra Drezgić koja je dobila podršku u usponu ka vrhu WTA liste, zatim saksofonistkinja Kristina Vasić koja je karijeru započela sa samo sedam godina, a u svoju biografiju već upisala i nastup sa čuvenim tenorom Plasidom Domingom, kao i džokej Jelena Živković koja samostalno održava veliko imanje kod Topole i učestvuje na konjičkim trkama po celoj zemlji.

RODNA RAVNOPRAVNOST

Za štićenice Sigurnih kuća početkom godine organizovan je odlazak na predstavu „Potkrovlje”, a osim Sigurne kuće u Beogradu, kojoj Mozzart pruža finansijsku podršku svakog meseca, upućene su i donacije drugim ustanovama ovog tipa. Više od 50 žena u Sigurnim kućama u Beogradu, Novom Sadu, Sremskoj Mitrovici, Pančevu, Zrenjaninu, Nišu i Vranju od Mozzarta je dobilo onlajn kurseve pletenja, dekupaža, izrade nakita, heklanja i pustovanja vune kako bi ih ekonomski osnažio.

KULTURA

Kompanija Mozzart je u glavnoj podeli i kada se društvena odgovornost „postavlja" na scenu i filmsko platno. Sa Beogradskim dramskim pozorištem potpisan je protokol o strateškoj saradnji, a osim podrške daskama koje život znače, Mozzart je imao značajnu rolu i na snimanju brojnih serija.

HUMANITARNI TURNIRI

Održan je veliki broj sportskih događaja sa humanitarnim karakterom u saradnji sa brojnim klubovima i organizacijama. Jedna od akcija, Mozzart Koš za sreću, organizovana je na Kalemegdanu i okupila je veliki broj poznatih ličnosti, koje su podeljene u dva tima igrale za zajednički cilj – prikupljanje novca za izgradnju novog doma porodice Stojićević iz Pećinaca. Uz pomoć humanitarnog turnira Mozzart Koš za Ogija prikupljen je preostali iznos potreban za lečenje Ognjena Kapate.

BESPLATNE ŠKOLE SPORTA

U okviru Mozzartovog projekta Besplatne škole sporta veliki broj dece je potpuno besplatno trenirao svoje omiljene discipline – od šaha preko rukometa, košarke, odbojke, fudbala... Kompanija Mozzart je podržala i košarkaški kamp Željka Rebrače, golmanski kamp Milana Borjana i fudbalski kamp Dejana Stankovića i pružila priliku velikom broju mladih talenata da sportske veštine usavršavaju i uče od svojih idola.

FOTO/Mozzart
 

STO TERENA ZA JEDNU IGRU

Naša čuvena akcija „Sto terena za jednu igru“ bliži se spektakularnoj završnici. Početkom godine teren kod „Arene” poneo je ime velikog Dušana Dude Ivkovića. Nakon toga, Mozzartov karavan se uputio za Kraljevo gde su Vasilija Vasu Micića dočekali brojni sugrađani na terenu otvorenom u čast dvostrukog MVP-a Evrolige. Sa novootvorenog Mozzartovog terena na Voždovcu ispraćen je i aktuelni kapiten košarkaške reprezentacije Vladimir Lučić, a u Novom Sadu dočekana je zlatna basket reprezentacija na terenu posvećenom njima i zemlji basketa. Kompanija Mozzart je i svim građanima pružila priliku putem nagradne igre da se jubilarni 95. teren otvori baš u njihovom kraju, a student Filip Ilić je pobedio i svojoj rodnoj Žagubici doneo novi teren.

DONACIJE

Kao i prethodnih godina pomoć od Mozzarta stigla je na adrese brojnih institucija, organizacija, udruženja i pojedinaca. Sektoru za vanredne situacije MUP-a doniran je hidraulični razvalni alat za spasavanje ljudi iz saobraćajnih nezgoda, a podršku su dobili i strelci sportske jedinice MUP-a. Prvih 50 rukavica za slepe u svetu donirano je u našoj zemlji zahvaljujući Mozzartu.

MOZZART BET SUPERLIGA

Kao ekskluzivni partner Fudbalskog saveza Srbije i naslovni sponzor Superlige i Prve lige Srbije, Mozzart je po prvi put uveo humanitarni segment u domaće prvenstvo. Svake nedelje najbolji igrač kola nagrađivan je novčanim iznosom koji prosleđivao organizaciji ili pojedincu po izboru, a nagrade su stizale i na adrese igračima meseca, koji su ih takođe preusmeravali u humanitarne svrhe.

EKOLOGIJA

Spajajući ljubav prema sportu i ekologiju, Mozzart je ove godine bio naslovni sponzor sve tri Invictus challenge OCR trke. Osim nadmetanja na stazi, Mozzart je organizovao i ECO challenge u kojem su zaposleni čistili Petrovaradin, potom se jedrilica sa nazivom ove kompanija otisnula na Dunav kako bi očistila priobalje Štranda, a u završnici su fruškogorske ptice dobile nove domove koje je napravio Mozzart tim. Kućice za ptice su pravljene uz pomoć saradnika iz udruženja Sotsko jezero kojem je Mozzart uputio finansijsku podršku za uređenje ovog netaknutog dela prirode. 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike