Petrić: Dok ima matematike, ima šanse, ali u neku ruku to je bušna priča

28.12.2022

12:01

0

Autor: 24sedam

Trener Partizana ističe da će se njegovi igrači truditi da dostignu prednost Zvezde

Petrić: Dok ima matematike, ima šanse, ali u neku ruku to je bušna priča
Gordan Petrić - Copyright MN Press

Fudbaleri Partizana danas su zvanično započeli pripreme za prolećni deo sezone, jer su se domaćim igračima pridružili stranci.

Trener Gordan Petrić rekao je svoj stav o dovođenju pojačanja, naglasivši posebno slučaj Gojka Cimirota iz belgijskog Standarda. Prema njegovom mišljenju u tom neostvarenom transferu bilo je pomalo neozbiljnosti i sa strane igrača, i sa strane kluba, tako da je sada situacija takva da ga možda i ne bi angažovao.

Petrić je jurnjavu na proleće za Zvezdinom razlikom nazvao "bušnom pričom", dok je o montažnom usponu na Teleoptiku, na kome će da se rade vežbe snage i izdržljivosti nazvao izumom, rekao da je od Bate Mirkovića saznao da su u Juventusu imali isto takvo "brdo" imali i da su igrači povraćali od napora.

- Upoznati ste da smo odradili nekih osam, devet treninga do sada. Stranci su imali duži odmor jer je njihov Božić bio prošle nedelje, pa su dobili vreme za porodicu i to je za mene jako bitno, da se dešava u krugu porodice. Došao je Natho, koji je imao dve utakmice za reprezentaciju, pa je dobio odmor. Imaćemo pet, pa četiri treninga, pa 12. januara idemo za Antaliju, pa se tamo spremamo kroz utakmice, što je jako bitno - rekao je Petrić.

Na pripremnim mečevima u Turskoj šansu će dobiti mladi fudbaleri. Na put idu golman Matija Gočmanac, štoper Luka Subotić, zadnji vezni Matija Stjepanović, desno krilo Janko Jevremović i “desetka” Đorđe Petrović:

- Svi idu u Tursku, imamo utakmice, pa sam planirao da deca i mlađi dobiju minutažu, da je svi imaju. Imaćemo dupli program, TSC i Austrija i za poslednji dan tražimo protivnika, ako neko kaže da igramo u jednom danu dve utakmice, igraćemo. Odmorili su se, vidim na terenu da se nisu podgojili, vodili su računa i to je bitno. Jedino je novina u odnosu na sve sezone do sada što treniramo jednom dnevno. Mišljenja sam da u dva sata i deset minuta možemo da stavimo sve što planiramo, a da posle mogu da odmore, budu sa porodicama. Oni su posle ovog treninga umorni, ali imaju vremena da se odmore za sutrašnji.

Pojačanja su moguća, ali pod određenim uslovima.

- Neću ući u te makaze da dupliram mesta i više igrača na nekom mestu. Ako neko ode, mi ćemo naći zamenu ako je kvalitetan, a ne samo da ga dovedemo reda radi. A ako se pojavi neko, onda ćemo reagovati, ukoliko budemo u mogućnosti. Predsednik je iskusan i pametan, rekao je ciljeve, igrači su čuli to i dobro je za njih i nas. Velika je razlika u odnosu na Zvezdu, ali ima dosta da se igra. Dok ima matematike, ima šanse, ali u neku ruku to je bušna priča. Ali, ima dosta bodova u igri i moramo da budemo spremni za jun mesec i sada treba da dovodimo igrače za jun. Posebno je teško dovesti igrače u junu za leto, sada je lakše tokom zime.

Mladi igrači neće dobiti popust:

- Gledaće se takmičarski, sve utakmice na SP su bile takmičarske. Ko je ti radio, mogao je da očekuje je da dođe do drugog kruga. Za mlade igrače je proces, svi su talentovani i kada bi me pitali sa kim bih išao u rat i borbu, išao bih sa mladim igračima. Ali morate da istrpite dečije bolesti, u nekoj utakmici su slabiji, a u drugoj budu boji. Da li ćemo uspeti, kao što je, recimo, Aleks Ferguson, videćemo.

Gojko Cimirot?

- Bila je priča u tom trenutku, odužilo se, a sada mi Gojko i treba i ne treba. Bilo je neozbiljnosti sa njegove strane i sa strane kluba. Razmislićemo ako budemo došli do njega opet.

Odmor je predugo trajao za Petrića.

- Odmorio sam se, imao sam i previše vremena. Posle 10-15 dana sam bio umoran i nervozan, jer sam imao previše odmora.

Jojić, Trujić, Šćepović?

- Nerealno je, na padelu sam rekao Šćepi da dođe ovde da trenira, to je i njegov klub, kao što je svih bivših igrača. Ali traže klub, nerealno je da krenu sa nama.

Petrića je obradovala titula Argentine u Kataru, dok za Srbiju misli da je potreban period preispitivanja.

- Veliki uspeh je odlazak na SP, rekao sam već da su te kvalifikacije i turnirski fudbal totačno drugačije stvari. Bude tu dosta stvari, treninga, druženja i neke stvari izlaze na videlo, što u kvalifikacijam kada dođeš pet-šest dana pre toga nije slučaj. Izašle su neke stvari koje možda nisu tačne, ali dešavaju se u reprezentaciji. Sada moramo da vidimo šta ćemo dalje, šta ćemo sutra već promeniti, ali to nije odluka na meni, možda je na svim trenerima kada se okupimo. Ja sam mišljenja da svi moramo među sobom da budemo iskreni. Želeo sam da osvoji Argentina, zbog Mesija i Maradone i svega što se dešava. Mesi igra već 20 godina i meni je ispunio život svojim igrama, iako sam gledao i Platinija i druge velike igrače. Ne bih voleo da je Mesi zaršio karijeru, a da nije je osvojio titulu.

Montažno "brdo" na Teleoptiku na kome će trčati igrači bila je ideja Aleksandra Stanojevića i kondicionog trenera Miše Filipovića. Konačno je došlo do realizacije.

- Ideja Miše i Saleta, samo nisu mogli da je sprovedu u delo. Voleo bih da stavim tablu Miša i Sale. Kada sam Bati rekao, identično su imali u Juventusu i rekao je da su igrači povraćali posle toga. Nadam se da naši neće, malo ćemo slabije krenuti.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike