Italijanski onkolog odgovorio predsedniku Lacija: Mihajlovićeva i Vijalijeva bolest nemaju veze sa vakcinom

25.12.2022

10:39

0

Autor: 24sedam

Klaudio Lotito, predsednik Lacija, povezao smrt srpskog trenera i Vijalijevu borbu sa rakom kao slučajeve povezane sa vakcinom

Italijanski onkolog odgovorio predsedniku Lacija: Mihajlovićeva i Vijalijeva bolest nemaju veze sa vakcinom
Siniša Mihajlović - Copyright ATAImages/Antonio Ahel

Italijanski onkolog Karmine Pinto odgovorio je predsedniku Laciju Klaudiju Lotitu na njegovu sumnju da je potrebno ispitati vezu između smrtnih slučajeva među igračima i primljenih vakcina.

Lotito se na ovaj problem osvrnuo naglasivši smrt Siniše Mihajlovića i tešku bitku Đanluke Vijalija koju vodi protiv raka na jednoj klini u Londonu, a predsednik Saveza italijanskih kooperativnih onkoloških grupa ističe da ne postoji nijedan dokaz koji bi doveo u vezu ta dva slučaja sa vakcinom:

- Nemamo nikakve podatke koji bi mogli da potkrepe ono što kaže predsednik Lacija Klaudio Lotito. Ono što možemo reći jeste da u veoma velikoj populaciji, takođe i epidemiološko gledano, može postojati određeni procenat slučajeva neoplazmi koje se javljaju i kod mladih ljudi. Ali ovo je deo statistike incidencije raka u starosnoj grupi kao što su igrači. Rekao bih da ne postoje podaci koji bi mogli da potkrepe ovu vrstu izjave - rekao je Karmine Pinto.

- Lotito kaže da neke bolesti treba dalje istraživati, da se moraju napraviti vakcine, ali i postavlja pitanje da li neko zna šta će one moći da donesu u budućnosti. Samo kažem da svako od nas mora da priča o stvarima koje znamo - zaključuje Pinto.

Pojedini italijanski mediji podsećaju da su i Vijali i Mihajlović oboleli pre pandemije i vakcinacije protiv covid-19.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike