Veliki promašaj Zvezde spreman za penziju (video)

06.10.2020

11:29

0

Autor: D. B.

Da li se sećate čuvene vožnje autobusom GSP-a?

Veliki promašaj Zvezde spreman za penziju (video)
Copyright MN Press

Da li se sećate euforije navijača Crvene zvezde kada je Sofoklis Skorcijanitis stigao u Beograd? Da li se sećate verovatno najneobičnijeg predstavljanja jedog igrača u istoriji crveno-belih i skrivene kamere kada je čovek koji je nosio nadimak „bejbi Šek“ sa aerodroma do klupskih prostorija prevežen autobusom Gradskog saobraćajnog preduzeća?

Verovatno se sećate. Ali, da li zanate da je ova grdosija od čoveka visoka 2.08 metara i teška neverovatnih 181 kilograma spreman da kaže „zbogom“ košarci?

Šampion Evrolige iz 2014. godine, osvajač srebrne medalje na SP 2006 i bronze na EP 2009. spremna je da završi karijeru i to je potvrdio u intervjuu za izaraelski „Hajom“.

Veorvatno neću više igrati. Prošla sezona se završila ranije, imao sam vremena da razmislim o svemu i da se prilagodim novoj situaciji. Još uvek razmišljam o košarci, ali verovatno se više neću njom baviti. Iza mene je karijera od 20 godina i zadovoljan sam svim što sam učinio. Ima mnogo talentovanih klinaca po Grčkoj kojima mogu da pomognem i što se tiče razvitka i što se tiče promocije. Verujem da ću naći takav neki posao – rekao je Skorcijanitis.

Nelson za 24sedam: Bilo bi lepo da karijeru završim u Zvezdi

Sofo je već tokom karijere imao dugu pauzu. Ona je trajala tačno 679 dana pre nego što je novembra prošle godine postpisao ugovor sa Jonikosom. Tokom bogate karijere igrao je i za Iraklis, Kantu, Aris, Olimpijakos, Makabi iz Tel Aviva, PAOK i Trikalu.

Verovatno jedan od većih brodoloma doživeo je dok je bio član Crvene zvezde. Potpisao je ugovor na godinu dana avgusta 2015. godine, ali je iz Beograda otišao posle samo šest utakmica u kojima je imao prosek od simboličnih 4.8 poena i 2.5 skokova

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike