Gazeta delo Sport žestoko osudila ustaštvo Brozovića i Lovrena: Ništa novo za Hrvate!

21.12.2022 | 22:57

Autor: A. Š.

Ugledni italijanski list jedan od retkih koji je javno osudio ponašanje pojedinaca iz redova Vatrenih

Copyright Profimedia

Pojedini hrvatski reprezentativci ponovo su uspeli da bace ljagu na veliki uspeh koji su napravili na fudbalskom terenu. Proslavu osvojene brozne na Mundijalu u Kataru, kao i srebrnog odličja četiri godine u Rusiji, nekoliko Dalićevih izabranika pokvarilo je pevanjem Tompsonovih pesama u kojima se, uglavnom, veliča ustaštvo.

Gotovo kompletna hrvatska, ali i evropska javnost ćutke je prešla preko novog skandaloznog čina, međutim bilo je i onih koji nisu hteli da zabijaju glavu u pesak. A samim tim činom, pokazali su i zbog čega važe za jednu od najuglednijih sportskih novina, ne samo u Evropi, nego i u svetu.

Italijanska „Gazeta delo Sport“ poimence je prozvala Marcela Brozovića i Dejana Lovrena zbog uzvikivanja ustaškog pokliča „Za dom spremni“, istakavši da je to u Hrvatskoj bio pandan zloglasnom nacističkom „Zig Hajl“.

- Tim rečima počinje pesma Marka Perkovića Tompsona, koji se smatra neonacistom. Na snimku možete da prepoznate i Dejana Lovrena, nekadašnjeg igrača Liverpula, a danas ruskog Zenita. Način na koji su oni proslavljali svoje medalje puno je ozbiljniji od sfere sporta i on nije ništa novo za hrvatske fudbalere – piše „Gazeta“ i u istom tonu nastavlja:

- Posle pobede protiv Brazila na penale Brozović i njegovi drugovi pevali su takođe Tompsonovu pesmu koja u sebi ima stih koji se odnosi na Herceg-Bosnu, hrvatsku državnu tvorevinu koja je postojala od 1991. do 1994. godine, a koja je na sudu u Hagu prepoznata kao zločinački projekat – stoji u tekstu italijanskog lista.

BONUS VIDEO

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam