"Orlovi" odleteli u Oslo po pobedu protiv Norveške (foto galerija)

06.10.2020

14:39 >> 14:40

0

Reprezentativci u dobrom raspoloženju odleteli u Skandinaviju po vizu za EP 2021

"Orlovi" odleteli u Oslo po pobedu protiv Norveške (foto galerija)
Copyright MN Press

Reprezentativci Srbije otputovali su u utorak popodne u Norvešku, čarter letom sa beogradskog aerodroma “Nikola Tesla”. Koliko je ovaj duel zakazan za četvrtak u Oslu (20.45) na stadionu Ulevol, značajan “orlovima” pokazuje i to što se vođstvo FSS i stručni štab selekcije odlučio za polazak na put dva dana pre utakmice, kako bi se igrači što pre privikli na sve promene koje donosi odlazak na sever kontinenta.

Norvežani vraćaju navijače na stadion za meč sa Srbijom

Prve promene osetiće odmah po sletanju u Oslo. Poznavaoci prilika u Norveškoj tvrde da su tamošnje vlasti značajno pooštrile kontrolu na graničnim prelazima da bi se nekako suzbilo širenje koronavirusa u zemlji. Ne zna se tačno kakva kontrola očekuje “orlove”, ali je poznato da su u UEFA insitirali prema Norveškoj i još nekim zemljama da ukinu sve rigorozne mere kako bi se tamošnji klubovi i reprezentacije nesmetano takmičile. U suprotnom, postojala je pretnja da sve utakmice kao domaćini igraju na teritorijama drugih država, pa su iz FS Norveške tražili i dobili dozvolu od vlasti da se stroga kontrola ne primenjuje na igračima i stručnim štabovima gostujućih ekipa.

Inače, “orlovi” su otputovali u specijalno dizajniranim zaštitnim maskama, plave boje, na kojima je sa jedne strane pisao broj fudbalera, dok je na drugoj bila odštampan logo FSS.

Među putnicima se nalazi i golman Predrag Rajković, koji je u nedelju na poslednjem meču francuskog prvenstva pred pauzu, zamenjen na poluvremenu zbog bolova u leđima.  Na put je krenulo 33 fudbalera. Poslednji na spisak su priključeni Aleksandar Katai, Saša Zdjelar i Nikola Maraš iz španskog drugoligaša Almerije.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike