Đorđa Meloni se poklonila Mihi: Siniša je ostavio poruku svetu, koja nije samo o fudbalu

18.12.2022

22:48

0

Autor: 24sedam

Italijanska premijerka Đorđa Meloni u nedelju je u Rimu došla da se pokloni telu Siniše Mihajlovića

Đorđa Meloni se poklonila Mihi: Siniša je ostavio poruku svetu, koja nije samo o fudbalu
Đorđa Meloni - Copyright Foto: Milan Maricic/ATAImage

Italijanska premijerka Đorđa Meloni u nedelju je u Rimu došla da se pokloni telu Siniše Mihajlovića, izloženom u kovčegu u kojem će srpska fudbalska legenda biti sahranjena u ponedeljak u 11 časova. Nakon  je predsednik Lacija Klaudio Lotito doneo nekoliko Mihinih dresova sa brojem "11", premijerka je provela nekoliko trenutaka u razgovoru sa Mihajlovićevom suprugom Arijanom. Posle toga se kratko obratila:

"Mihajlović je ostavio poruku svetu, koja nije samo o fudbalu. Ličnost kao Siniša Mihajlović nosi hrabrost. Hrabrost dolazi sa znanjem koje je Mihajlović mogao da prenese i zato je bio poštovan od svih koji su navijali za njegove timove, a poštovali su ga i oni koji su navijali protiv njegovih ekipa. Život je bitka i morate da znate kako da se borite. On je to radio sa čašću i poštujući pravila. To je radio tokom života u fudbalu, to je radio kao muškarac i to je radio boreći se protiv bolesti, sve do kraja".

- To je nešto što je vredno divljenja, jer je to velika zaostavština koja ostaje iz uloge koju je Mihajlović imao u društvu. Možete da budete trener, fudbaler, ali i još mnogo toga. Ključno je to da kada imate uticaj na druge onda sve to prenesete i na njih. A on je znao kako to da uradi. I to je razlog zbog kojeg bi trebalo da mu budemo zahvalni -  rekla je premijerka zemlje u kojoj je Mihajlović živeo 30 godina.

Inače, Meloni se oglasila među prvima kada je objavljena vest da je Siniša Mihajlović preminuo. Tom prilikom je ostavila emotivnu poruku.

- Borio si se kao lav, na terenu i van njega. Bio si pravi primer i dao si hrabrost mnogima koji se bore protiv bolesti. Opisivan si kao gvozdeni narednik, a pokazao si da imaš veliko srce. Ti jesi i uvek ćeš biti pobednik. Sa Bogom, Siniša Mihajloviću.

 

 

Siniša će biti sahranjen u Rimu u ponedeljak.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike