Orsatovi susreti sa srpskim klubovima i igračima: Direktan crveni za Krstičića (video)

07.10.2020

15:36

0

Italijanski arbitar sudio po dva puta Crvenoj zvezdi i Partizanu

Orsatovi susreti sa srpskim klubovima i igračima: Direktan crveni za Krstičića (video)
Copyright Profimedia/Rolf Vennenbernd/dpa

Iskusni Danijele Orsato po prvi put će u Oslu deliti pravdu nacionalnom timu Srbije u svojoj bogatoj, deceniju dugoj karijeri internacionalnog sudije. Jedini put kada je sa pištaljkom izašao na teren Srbiji bilo je to na početku njegovog puta međunardnog sudije.

Igrale su se kvalifikacije timova U19 u Austriji, a mladi “orlovi” bili su u duelu sa vršnjacima iz Švajcarske i pobedili rezultatom 4:2. Zaninmljivo je  da su golove za “orliće” postigli Danijel Aleksić, Adem Ljajić i Filip Đuričić i da bi ovaj trio teoretski mogao da istrči na teren u timu selektora Ljubiše Tumbakovića. Pored njih na aktuelnom spisku su još i golman Marko Dmitrović, kao i zdanji vezni Nemanja Gudelj.

Orsato je bio sudija Crvenoj zvezdi u Pireju na meču sa Olimpijakosom i protiv Salcburga u Beogradu. Partizanu se poajvljivao u ulozi arbitra kod pobede protiv AZ i prilikom poraza protiv Tuna u kvalifikacijama za Ligu Evrope 2013. godine. Tada je isključio Nikolu Aksentijevića u 90. minutu meča, kada su izgubljene i teoretske šanse za povoljan ishod i prolaz dalje u grupnu fazu LE.

U italijanskoj Seriji A odsudio je preko 100 mečeva i za to vreme dodelio je jedan crveni karton. Direktno isključenje zaslužio je Nenad Krstičić na utakmici Sampdorija – Lacio (1:1), za start “đonom” na jednog protivničkog igrača. Čak ni temperamentni trener Đenovljana Siniša Mihajlović nije mogao da nađe tada zamerku Orsatovoj odluci.

Svi Orsatovi mečevi srpskim klubovima i reprezentaciji:

11. decembar 2019: Olimpijakos – Crvena zvezda 1:0
21. avgust 2018: Crvena zvezda – Salcburg 0:0
17. septembar 2015: Partizan – AZ Alkmar 3:2
29. avgust 2013: Tun – Partizan 3:0
30. maj 2010: Švajcarska U19 – Srbija U19 2:4

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike