Sve je dogovoreno - Argentinac pred Hrvatsku ostvario transfer karijere!

12.12.2022 | 22:54

Autor: A. Š.

Mladi vezista na Mundijal stigao kao igrač Benfike, a u polufinale ulazi kao premijerligaš

Copyright Profimedia

Nema tog selektora koji na velikim takmičenjima voli da mu se oko igrača motaju razni tipovi sa klupskim temama. Međutim, to je postalo nužno zlo, pogotovo otkad se u najvažnijoj sporednoj stvari na svetu okreću desetine i stotine miliona evra.

Toga nisu bile pošteđene ni nacionalne selekcije na tekućem Mundijalu u Kataru, koji ušao je u ciljnu ravninu. U takmičenju su ostala četiri tima, a pred polufinalni okršaj sa Hrvatskom (utorak, 20) mladi argentinski vezista Enco Fernandez dogovorio je transfer života.

Kako javljaju južnoamerički mediji, fudbaler koji je prošlog leta u Benfiku stigao iz River Plate posle samo godinu dana napustiće Lisabon i preseliti se u Liverpul kod Jirgena Klopa, što je potvrdio i ugledni portugalski list "Rekord".

Detalji buduće saradnje nisu poznati, ali se zna da Argentinac u ugovoru sa Benfikom ima izlaznu klauzulu od 120 miliona evra, koja će, ukoliko bude aktivirana, doneti dodatnu zaradu i Riveru, s obzirom da je prilikom pregovora sa Benfikom dogovoreno da velikanu iz Buenos Ajresa pripadne i 25% od narednog transfera.

BONUS VIDEO

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam