Argentinski selektor Skaloni: Nadokanda vremena od deset minuta je obmana, zbog toga su izgubili Brazilci

12.12.2022

15:42

0

Autor: 24sedam

Lionel Skaloni nije pristalica velikih sudijskih nadokanda vremena

Argentinski selektor Skaloni: Nadokanda vremena od deset minuta je obmana, zbog toga su izgubili Brazilci
Copyright Tanjug/AP

Selektor Argentine Lionel Skaloni uoči utakmice 1/2 finala Svetskog prvenstva 2022. sa Hrvatskom govorio je o skandalu u četvrtfinalnoj utakmici sa Holandijom (2:2, 4:3 na penale).

- U fudbalu postoje različiti momenti o kojima se kasnije aktivno raspravlja. Postoje sudije koje dele pravdu. Ali jedno mora da se kaže: znamo da pobeđujemo i gubimo. Posle utakmice sa Saudijskom Arabijom, mirno smo otišli ​​u hotel. Sve se završava kada sudija odsvira poslednji zvižduk. Moramo jednom zauvek zatvoriti ovo pitanje. Dodavanje ovolike nadokande vremena za povrede je nešto novo i pomalo obmanjujuće. Arbitar dodaje deset minuta i onda još malo vremena na kraju, a vi ne znate kada je utakmica gotova. Ovo se desilo ne samo nama, već i na utakmici sa Brazilom. Ovo je nova situacija za sve, ali ne kažem da je fer ili nefer. Sigurno će kasnije to postati prirodnije - rekao je Skaloni.

Skaloni je govorio i o argentinskom napadaču Lionelu Mesiju.

- Nisam iznenađen Leovim uspehom, jer on uvek tako igra, ali plasman u polufinale je zasluga celog tima. Mesi je pobednik, ima veliku želju da nastavi da igra. Da vidimo da li će Leo nastaviti da igra ili ne. Hajde da uživamo u njegovom nastupu. Ako sve bude dobro za sve nas, dug je put pred nama. Sada je cela država iza njega - rekao je Skaloni.

Za stratega "gaučosa" Hrvati deluju kao jedan mehanizam.

- Biće to teška utakmica sa timom koji deluje kao jedan mehanizam. Teška igra. Hrvatska reprezentacija igra dobro na ovom turniru i ne ostavlja svoje pozicije. Imaju sjajne igrače sa impresivnim iskustvom. Lepo je gledati kako Modrić igra. On je primer za mnoge. Ne samo zbog svoje igre, već i zbog njegovih ljudskih kvaliteta. Oni koji vole fudbal žele da vide takve igrače na terenu. Imamo prepoznatljiv stil igre koji ne zavisi od rivala. Komuniciramo sa igračima, svađamo se, delimo osećanja, ali naš stil igre ostaje isti.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike