Ljubo Nenadić za 24sedam: Nisam mnogo igrao u Zvezdi, ali sam dao doprinos tituli

08.10.2020

05:41 >> 15:12

0

Autor: Jovan Terzić

Sećate li se levog beka koji je na zvaničan debi u crveno-belom dresu čekao čak 637 dana?

Ljubo Nenadić za 24sedam: Nisam mnogo igrao u Zvezdi, ali sam dao doprinos tituli
Copyright MN Press

Centaršut Aleksandra Kovačevića iz kornera, loše izbačena lopta igrača Javora, pravo do usamljenog Ljuba Nenadića koji je prima i potom šalje na drugu stativu. Taman tako da se Abiola Dauda pokloni i glavom zatrese mrežu.

Bilo je to u duelu igranom 22. februara 2014, u kom je Crvena zvezda pobedila 2:1, a nekoliko meseci kasnije se okitila titulom. Prvom posle Partizanovih šest u nizu. Samo bod razlike bilo je na kraju.

– Eto, načekao sam se na debi u crveno-belom dresu, a dao sam doprinos u osvajanju titule – kroz osmeh se priseća Ljubo Nenadić u intervjuu za 24sedam.

Pomenuta utakmica bila je njegova prva zvanična za Crvenu zvezdu posle čak 637 dana od dolaska iz kragujevačkog Radničkog. Odigrao ih je ukupno četiri te sezone, a onda napustio “Marakanu”.

– Nisam očekivao da će biti baš tako, ali ne namesti se uvek kako želiš. Za mene je ostvarenje sna to što sam bio igrač Crvene zvezde, a to što nisam više igrao, šta da se radi. U fudbalu je kao u životu, nije uvek tapšanje po ramenu, ali treba umeti da se našališ i na svoj račun. Da nisam takav, verovatno bih odavno poludeo – priznaje nekadašnji levi bek.

Ljubo Nenadić je posle Zvezde kratko bio u Mladosti iz Lučana, pa se vratio u rodni Kragujevac gde je pre dve godine pomogao Radničkom da se plasira u Prvu ligu Srbije.

U Zvezdi sam mogao da ostanem još godinu dana, ali nisam hteo. Oprostio sam dug i uzeo ‘čiste papire’. Mislio sam da ću ići u inostranstvo, da će sa ‘titulom u džepu’ to biti lakše ostvarivo, međutim, izjalovili su se planovi, pa sam otišao u Mladost kako ne bih izgubio sezonu.

Pre odlaska u Beograd, sa Radničkim je ostvario najbolji plasman u klupskoj istoriji – šesto mesto u Superligi. Iz Zvezde je otišao posle osvojene titule, a pre dve godine je ponovo napustio “Čika Daču” uprkos plasmanu u viši rang.

– Uvek sam odlazio kada je najlepše – ponovo se našalio vedri Nenadić, koji sada povremeno igra za kragujevačkog četvrtoligaša Šumadiju i radi kao trener mlađih kategorija u Školi fudbala “Apolon 4”.

– Korona nas je sprečila da uđemo u Srpsku ligu. Igrali smo neki čudan žreb i nismo uspeli… Prija mi rad sa decom u Šumadiji. Ranije sam želeo da budem menadžer, ali sam promenio mišljenje kada sam počeo da radim sa klincima. Trudim se da im pomognem savetima, da im prenesem svoje iskustvo. Mnogo sam promenio razmišljanje od kada radim sa decom, a tome je doprinela i činjenica da imam jedno, uz drugo na putu. Uloga oca je i jedan od razloga zašto sam prestao sa profesionalnim igranjem fudbala, morao sam da se skrasim zbog supruge – priznaje 34-godišnji Nenadić.

Ljubo Nenadić je prošao kroz mlađe kategorije Partizana, učeći od Dušana Trbojevića i Vladimira Vermezovića, ali nije stigao do prvog tima. Pre povratka u rodni Kragujevac igrao je za Teleoptik i Grafičar, a iz Radničkog je prešao u Metalac, u kom se i najduže zadržao tokom karijere (od 2007. do 2011. godine). Potom se vratio u Radnički, pa prešao u Zvezdu, iz koje je išao na pozajmicu u Novi Pazar. Sa “Marakane” je otišao u Mladost iz Lučana, pa ponovo u Radnički, gde je pre dve godine prestao da se profesionalno bavi fudbalom.

Ljubo je u Zvezdu stigao dok je trener bio Robert Prosinečki. Zatim je radio pod komandom Aleksandra Jankovića, Rikarda Sa Pinta i Slaviše Stojanovića. Tokom dvogodišnjeg mandata, ipak, konstantno je bio u senci Filipa Mladenovića, Nikole Petkovića i Nikole Mijailovića.

Sigurno da je očekivao više kada je stigao poziv sa “Marakane”, ali kada se osvrne na svoju karijeru – ne žali.

– Imao sam pehove s povredama, u nekim situacijama i nisam imao sreće, nisu se ‘poklapale kockice’, ali s obzirom na tešku povredu kolena kada sam imao 19 godina znao sam da će biti problema tokom karijere. Na kraju, dobro je ispalo.

U teškim trenucima nalazila se Crvena zvezda kada je Nenadić bio njen član, ali danas je mnogo drugačije.

– Bilo je teško rukovodstvu, a to je predstavljalo i dodatan pritisak za igrače. Zvezda je, ipak, veliki klub, danas stabilan i dobro organizovan. Eto, četvrti put uzastopno u grupnoj fazi evropskog takmičenja. Mnogo mi je žao što moja generacija nije mogla da igra Evropu. Sve je išlo uzlaznom putanjom, bila je odlična atmosfera, forma igrača i siguran sam da bi bio ostvaren zapažen rezultat – sa setom se prisetio Nenadić finansijskih problema u klubu i suspenzije UEFA.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike