Igrale reprezentacije Nemačke i Švajcarske, a golove postizali Srbi sa obe strane

08.10.2020

13:27 >> 17:36

0

Selekcija U20 elfa bila bolja od vršnjaka iz Švajcarske rezultatom 3:1

Igrale reprezentacije Nemačke i Švajcarske, a golove postizali Srbi sa obe strane
Copyright Profimedia

Dok FSS kuje planove o budućnosti sa supertalentovanim Lazarom Samardžićem u timu, sadašnjost ne izgleda ni malo ružičasto. Naime, sjajni vezni igrač Red Bul Lajpciga izgleda ne razmišlja na isti način kao ljudi na Terazijama 35, jer je u utorak uveče zabeležio još jedan nastup za selekciju Nemačke igrajući za U20 tim protiv odgovarajuće ekipe Švajcarske (3:1).

I ne samo da je igrao, već ih je sam pobedio, uprkos činjenici da su pojedini protivnički igrači bili godinu ili dve stariji od njega. Samardžić je prvo asistirao kod vodećeg gola Nemačke u 31. minutu, da bi posle izjednačenja srpskog Švajcarca Filipa Fraja u 33, odmah posle pet minuta doneo drugo vođstvo svojim pogotkom. Konačnih 3:1 za Nemce postavio je Malik Talabidi u 70. minutu.

Samardžić i drugovi se pripremaju za kvalifikacioni turnir u martu za selekcije U19. Tada će se Nemačka sastati u borbi za prolaz na EP sa “orlićima” selektora Milana Lešnjaka, Austrijom i Velsom.

Filip Fraj ima švajcarsko i srpsko državljanstvo. Prošlu sezonu igrao je u Ajaksu, ali se ovog leta vratio u matični Cirih za koji nastupa i njegov brat blizanac Luka. Filip igra na poziciji desnog beka, dok je Luka najčešće korišćen u veznom redu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike