Bivši trener hvali Grujića: Visok, pokretan, agresivan, brz...

08.10.2020

16:18 >> 17:36

0

Autor: J. T.

Rikardo Sa Pinto pričao Portugalcima o novom igraču Porta, koji je pod njegovom komandom upisao prve seniorske minute

Bivši trener hvali Grujića: Visok, pokretan, agresivan, brz...
Copyright MN Press

Delovalo je da će Marko Grujić ponovo na pozajmicu u Hertu, pa zatim da ostaje u Liverpulu, a ispostavilo se da će do kraja sezone igrati za Porto.

Dogovor je postignut u finišu prelaznog roka, pa se portugalski mediji sada trude da što bolje svojim čitaocima predstave srpskog reprezentativca.

A, ko će to učiniti bolje nego čovek pod čijom komandom je upisao prve minute u seniorskom fudbalu.

Bilo je to maja 2013. u Novom Sadu, protiv Vojvodine, kada je Rikardo Sa Pinto na teren izveo nekoliko igrača iz omladinskog pogona Crvene zvezde, među kojima i 17-godišnjeg Grujića,

-Bio je mlad igrač, ali zreo da  dobije šansu. Brzo sam uvideo njegov talenat i rešio da mu ukažem priliku. Svi ti dečaci koji su tada zaigrali izdvajali su se talentom i fudbalskom inteligencijom. Bio je to njegov tek prvi korak, ali je pokazao dovoljno samopouzdanja da nastavi da se razvija u pravom smeru – prisetio se bivši trener crveno-belih i nastavio sa pohvalama:

-Ne znam hoće li to biti presudno, ali igrao je dve godine u Herti, u Bundesligi, a tamo mogu da igraju samo kvalitetni fudbaleri. Grujić je visok, pokretan, agresivan, brz, kvalitetan i za kratka i za duga dodavanja, ali pre svega, vrlo je posvećen, miran i spreman da uči.

Sa Pinto uverava da je vezista Liverpula odlična opcija za Porto, međutim, nije siguran da li će klub imati dovoljno novca da otkupi njegov ugovor na kraju sezone, pošto ima utisak da su velikani portugalskog fudbala (Benfika, Porto, Sporting) trenutno finansijski limitirani.

Grujićeva vrednost procenjena je na 14.500.000 evra, međutim, pitanje je da li u Liverpulu uopšte razmišljaju o prodaji. Ugovor mu važi do leta 2023.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike