"Zar Srbin da mi psuje srpsku majku": Bivši napadač Zvezde razočaran, prazan i tužan posle skandala u Izraelu

23.12.2020

08:45 >> 09:51

0

Autor: Adam Štulić

Trener protivničke ekipe vređao porodicu Aleksandra Pešića

"Zar Srbin da mi psuje srpsku majku": Bivši napadač Zvezde razočaran, prazan i tužan posle skandala u Izraelu
Copyright Profimedia

Nesvakidašnji skandal dogodio se na prvenstvenoj fudbalskoj utakmici u Izraelu između dva Srbina. Trenera jedne i napadača druge ekipe.

Nekadašnji napadač Crvene zvezde Aleksandar Pešić šokirao je pratioce na društvenoj mreži Instagram, kada je na engleskom jeziku napisao dva posta.

– Da li je razisam kada ti trener protivničkog tima psuje srpsku majku i sestru? Šta je trebalo da uradim? Napustim teren možda – bila je prva objava, posle čega je usledila još jedna, uz fotografiju stratega Beitara, rođenog Novosađanina, Slobodana Drapića.

– Odakle je tvoja majka, Srbine?

Pročitajte još

Napadač Makabija iz Tel Aviva je u razgovoru za “Sportski žurnal” detaljnije opisao celu situaciju kao i razloge nesportskog ponašanja trenera protivničkog tima.

– I dalje sam u šoku šta sam doživeo. Vraćajući loptu rivalu posle njihovog izbacivanja u aut, nisam je poslao golmanu u ruke, nego van terena. Rekao sam štoperima da odigraju nekoliko dodavanja i da neću odmah vršiti prsing, oni su rekli “OK”, a onda sam začuo na srpskom jeziku: “Sve ti j…, srpsku majku ti j…” Pogledao sam ka tribini, a onda utvrdio da je to došlo od njihovog trenera. Nisam mogao da verujem.

Zahvaljujući pravovremenoj reakciji trenera Makabija i njegovog pomoćnika, izbegnut je još veći incident.

– Pomoćni trener Medan je ustao i rekao mu: “Kako te nije sramota da kao trener tako pričaš?” On mu je uzvratio novim psovkama. Krenuo sam i ja ka klupi, ali mi je naš trener rekao: “Aleks, pusti ga, igra”. Utakmica nam je bila mnogo važna, okrenuo sam se i pokušao da se fokusiram na meč. Nije bilo lako, baš sam loše odigrao u takvom stanju.

Beitar i Makabi su u ponedeljak igrali bez golova, a posle poslednjeg sudijskog zvižduka, nije bilo kontakta između Pešića i Drapića.

– Otrčao sam u svlačionicu, bio sam veoma nervozan, dobro je da nisam napravio neku glupost. Pre toga je, dok sam išao ka klupama, podigao ruke i rekao: “Zašto si izbacio loptu u aut?” Zar zbog toga treba da se psuje srpska majka? Tako nešto nikada nisam doživeo u karijeri, bilo je situacija da se dogode čarke, ali niko mi nije vređao porodicu i poreklo. Pitao bih ga šta je on? Amerikanac? Kanađanin? Ja sam ponosan što sam Srbin – kazao je Pešić za “Žurnal” i dodao da je posle meća razgovarao sa tamnošnjim novinarima.

– Rekli su mi da je dobar čovek, ali ja ne znam kakav je on. Ustvari, kako može neko dobar to da uradi i da psuje srpsku majku? Nemam šta s njim da pričam. Razočaran sam, prazan i tužan, zar da dozvolimo nas tri jedina Srbina na tom mestu da se vređemo – pita se Aleksandar Pešić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike